Mediakasvatuksen perusteet - uusi käsikirja mediakasvattajille

Tammikuu 22, 2014 - 15:53, sm.palmu

Mediakasvatuksesta puhutaan paljon, mutta tiedetään vähän. Kasvatustieteen tohtori, Mediakasvatusseuran puheenjohtajanakin tutuksi tulleen Ritva-Sini Merilammen tuore teos "Mediakasvatuksen perusteet" syväluotaa median ja kasvatuksen välisiä suhteita ja pohtii erilaisia oppimiskäsityksiä sekä niiden uudistamistarpeita median koko ajan monipuolistuvalla kentällä. Avain kustantamon julkaisema teos tarkentaa katseen siihen, millaisessa mediamaisemassa liikumme ja kuinka siihen suhtaudumme. Historiasta ja käsitteistä ponnistava, taustoja kansantajuisesti avaava ja käsitteiden suhteita selvittävä perusteos toimii hyvänä perusteoksena kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille, mediakasvatuskentän ammattilaisille, tutkijoille ja opiskelijoille. Opettajana ja opetusneuvoksena Merilampi on erityisesti opetuspuolen asiantuntija ja kirjassa onkin avattu syvemmällä tasolla esimerkiksi opetussuunittelmia, lukutaidon muutoksia, didaktiikkaan ja oppimiskäsityksiin liittyviä näkökulmia sekä haasteita, joita esimerkiksi uudet teknologiat tuovat mukanaan oppimisen ja opetuksen kulttuuriin. Myös vaikea, kiistelty ja alati uudelleen määriteltävä termi - mediakasvatus -  kiteytyy Merilammen käsittelyssä kolmeen lauseeseen:

- Mediakasvatus on kommunikatiivista, keskustelevaa ja omiin pohdintoihin aktivoivaa. Se on kriittistä, analysoivaa ja valikoivaa mediankäyttöä. Se on suvaitsevaa ja opastavaa, ja se antaa työkaluja todellisuuden mielekkääseen jäsentämiseen sekä terveen ihmiskuvan ja maailmankuvan luomisaineksia.

Mediakasvatuksen perusteet-teosta voi tilata BTJ:n asiakaspalvelusta (asiakaspalvelu@btj.fi) hintaan 42 € / kpl. Kirjaa saa myös hyvin varustetuista kirjakaupoista ja verkkokirjakaupoista

Kustannusosakeyhtiö Avain

 

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

VARMISTUS
Tämän kohdan tarkoitus on estää automatisoituja roskaposti-robotteja syöttämästä ei-toivottua sisältöä sivustolle.
7 + 10 =
Ratkaise tämä yksinkertainen matikkatehtävä ja kirjoita tulos ylläolevaan ruutuun. Esimerkiksi 1+3, kirjoita 4.

HUOM! Kommenteissa ei voi julkaista www-linkkejä.

OBS! Inga www-linkar i kommentarerna.

NOTE! No www-links in the comments.