9.6.2015Mediakasvatusseura

Koulujen elokuvaviikko

Aloituspäivä: 17.11.2014

Sijainti: Oulu, Suomi

Yhteyshenkilö: Tommi Nevala, Minea Taivalaho

Koulujen elokuvaviikko -hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke, jonka aikana rakennetaan ja pilotoidaan elokuvaviikon malli. Pilottipaikkakuntina toimivat Oulu, Hämeenlinna ja Vantaa. Malli pyritään valtakunnallistamaan tulevina vuosina kaikkiin Suomen ala- ja yläkouluihin.

Syksyllä 2015 järjestetään elokuva-aiheinen teemaviikko, jonka tarkoituksena on edistää elokuvan saamista osaksi koulujen opetussuunnitelmaa, kuntien kulttuuriopetussuunnitelmia ja Kulttuuripolkua.

Viikon sisältö on suunnattu alakouluissa 3. -luokille ja yläkouluissa 8. -luokille. Koulujen elokuvaviikon aikana oppilaat pääsevät

  • katsomaan ja analysoimaan kotimaisia elokuvaklassikoita,
  • oppimaan elokuvakulttuurista teematuntien avulla,
  • tekemään itse elokuvia ja käyttämään videokameraa oppimisen välineenä.

Elokuvaviikon lähtökohtana on nettisivusto elokuvaviikko.fi, josta niin opettajat kuin oppilaatkin saavat kaiken oleellisen sisällön ja avun viikkoa varten. Elokuvaviikon sisältö on yhdistettävissä moniin eri oppiaineisiin. Materiaalit ja sisällöt ovat vapaasti kaikkien käytössä. Nettisivut avautuvat syksyn 2015 aikana.

Elokuvaviikon vastuuorganisaatio on Oulun kaupungin Kulttuuritalo Valveen elokuvakoulu. Muita yhteistyökumppaneita ovat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry, Lastenkulttuurikeskusten verkosto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX ja Vantaan kaupungin Lasten Taidetalo Pessi.

Lisätietoja:

Minea Taivalaho
koordinaattori
Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut
Koulujen elokuvaviikko -hanke
p. 0447037549
etunimi.sukunimi@ouka.fi

Tommi Nevala
tuottaja
Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut
Valveen elokuvakoulu
p. 0447037547
etunimi.sukunimi@ouka.fi