10.4.2017

Citizens in a Mediated World

Tutkija(t): toim. Ingela Wadbring, Leo Pekkala

Toteutusorganisaatio: Nordicom

Sijainti verkossa: http://www.nordicom.gu.se/sites/default/files/publikationer-hela-pdf/citizens_in_mediated_world.pdf

Julkaisuvuosi: 2017

citizensDigitaalinen media on osa arkipäivää, mutta digitaalisessa maailmassa navigoiminen vaatii myös uudenlaisia taitoja ja muutoksia asenteissa. Nordicomin Citizens in a Mediated World -teos pohtii kansalaisuuden merkitystä globalisoituneessa digitaalisessa mediakulttuurissa, sekä miten media- ja monilukutaito voivat edistää lasten ja nuorten oikeuksia.

Teoksessa esitellään Media and Information Literacy -konferenssissa käytyjä keskusteluja sekä siellä saavutettuja tuloksia. Konferenssi järjestettiin Helsingissä toukokuussa 2016 UNESCO:n World Press Freedom Day -päivän yhteydessä.

Teoksen ovat toimittaneet Nordicomin johtaja Ingela Wadbring sekä KAVI:n apulaisjohtaja Leo Pekkala.

 

 • Viimeksi lisätty

 • Nuorisotiedon kirjasto

  Nuorisotiedon kirjasto
  Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta. Kirjojen ohella kirjaston tietokannasta löytyy myös mediakasvatus-aiheisia artikkeleita.

 • Media & viestintä -lehti

  Media & viestintä on tieteellinen julkaisu, jossa ilmestyy artikkeleita, haastatteluja ja keskustelunavauksia median, viestinnän ja journalismin tutkimuksen alalta. Media & viestintä on koko mediakenttää tutkiva aikakauskirja, jossa käsitellään viestintään liittyviä teemoja monipuolisesti, myös mediakasvatuksen näkökulmasta. Lehti ilmestyy verkossa open access -periaatteella.

  mediaviestinta.fi