1.3.2018

#EmmeVaikene : Mitä on vihapuhe ja miten se liittyy sukupuoleen?

Tutkija(t): Sonja Soronen

Toteutusorganisaatio: THL, Tasa-arvotiedon keskus

Sijainti verkossa: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-302-940-8

Julkaisuvuosi: 2017

Julkaisun tyyppi:

Sukupuoli vaikuttaa siihen, millaista vihapuhetta eri henkilöt tyypillisesti kohtaavat. Poikiin ja miehiin kohdistuva vihapuhe liittyy usein siihen, mitä he ovat sanoneet. Se voi olla heidän taitojensa ja osaamisensa vähättelyä tai fyysisellä väkivallalla uhkailua.  Tytöt, naiset ja sukupuolivähemmistöt kohtaavat vihapuhetta erityisesti sukupuolen, sukupuolen ilmaisun tai sukupuoli-identiteetin
perusteella. Heidän kokemansa vihapuhe liittyy usein myös seksuaalisuuteen ja ulkonäköön.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Tasa-arvotiedon keskuksen toimittamassa   #EmmeVaikene : Mitä on vihapuhe ja miten se liittyy sukupuoleen? -oppaassa tarjotaan tietoa vihapuheesta ja sen kytkeytymisestä sukupuoleen, sekä kerrotaan, miten vihapuhetta vastaan voi toimia ja mistä saa apua. Opas on suunnattu 13–18-vuotiaille nuorille.

Opas on luettavissa täällä.

 • Viimeksi lisätty

 • Nuorisotiedon kirjasto

  Nuorisotiedon kirjasto
  Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta. Kirjojen ohella kirjaston tietokannasta löytyy myös mediakasvatus-aiheisia artikkeleita.

 • Media & viestintä -lehti

  Media & viestintä on tieteellinen julkaisu, jossa ilmestyy artikkeleita, haastatteluja ja keskustelunavauksia median, viestinnän ja journalismin tutkimuksen alalta. Media & viestintä on koko mediakenttää tutkiva aikakauskirja, jossa käsitellään viestintään liittyviä teemoja monipuolisesti, myös mediakasvatuksen näkökulmasta. Lehti ilmestyy verkossa open access -periaatteella.

  mediaviestinta.fi