2.5.2017

Ikäihmiset ja pelit -opas

Tutkija(t): Tapani Liukkonen, Julius Rajala, Tuomas Mäkilä

Toteutusorganisaatio: Gamified Solutions in Healthcare -tutkimushanke

Sijainti verkossa: http://trc.utu.fi/ar/wp-content/uploads/sites/5/2016/11/ikaihmiset_ja_pelit_v2.pdf

Julkaisuvuosi: 2016

Julkaisun tyyppi:

Ikäihmiset ja pelit -oppaassa kerrotaan kuinka järjestää pelikerhotoimintaa ikäihmisille sekä tutustutaan pelaamisen potentiaalisiin hyötyihin. Teksti perustuu kahden vuoden kokemuksiin pelikerhojen ja erilaisten peliesittelytilaisuuksien pitämisestä kohderyhmälle sekä osallistujien haastatteluihin. Oppaassa viitataan ajankohtaiseen pelejä koskevaan tutkimukseen, painottaen fyysistä ja henkistä kuntoa sekä hauskuutta ja sosiaalisuutta. Lisäksi avataan tutkijoiden kokemuksiin perustuen mitä mieltä pelaamisesta ja peleistä yleisesti ollaan. Oppassa kuvailaan myös lyhyesti markkinoilla olevia yleisimpiä erilaisia pelaamiseen soveltuvia laitteita sekä suositellaan erilaisia pelejä.

Opas on toteutettu osana Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistä Tekes-rahoitteista Gamified Solutions in Healthcare -tutkimushanketta.

Lataa opas täältä.

 • Viimeksi lisätty

 • Nuorisotiedon kirjasto

  Nuorisotiedon kirjasto
  Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta. Kirjojen ohella kirjaston tietokannasta löytyy myös mediakasvatus-aiheisia artikkeleita.

 • Media & viestintä -lehti

  Media & viestintä on tieteellinen julkaisu, jossa ilmestyy artikkeleita, haastatteluja ja keskustelunavauksia median, viestinnän ja journalismin tutkimuksen alalta. Media & viestintä on koko mediakenttää tutkiva aikakauskirja, jossa käsitellään viestintään liittyviä teemoja monipuolisesti, myös mediakasvatuksen näkökulmasta. Lehti ilmestyy verkossa open access -periaatteella.

  mediaviestinta.fi