20.11.2014

Mediakasvattajan eettiset periaatteet

Tutkija(t): Mediakasvatuseura ry

Toteutusorganisaatio: Mediakasvatusseura ry

Sijainti verkossa: http://mediakasvatus.fi/mk_eettiset.pdf

Julkaisuvuosi: 2014

Julkaisun tyyppi:

Mediakasvatusseurassa juhlitaan 20.11 Lapsen oikeuksien päivää! Lasten oikeuksien kunniaksi julkaistaan Mediakasvattajan eettiset periaatteet  mediakasvatus.fi:ssä.

Periaatteiden koostamisen idea sai alkusysäyksensä syksyllä 2013 Mediakasvatusseuran ja Helsingin Sanomien järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Eettisten periaatteiden tarkoituksena on olla mediakasvattajan tukena muiden ammattieettisten ohjeistusten rinnalla ja innostaa eri alojen ammattilaisia tietoiseen mediakasvattajuuteen. Mediakasvattajan eettiset periaatteet perustuvat YK:n Lapsen oikeuksien sopimukseen ja korostavat yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa mediakasvatuksessa. Periaatteet rohkaisevat myös lasten ja nuorten tietoiseen osallistamiseen sekä mediasisältöjen monipuoliseen tutustumiseen.

Osallistu keskusteluun aiheesta Mediakasvatusseuran Facebookiin tai twiittaa hastagilla #mekaeettiset.

 • Viimeksi lisätty

 • Nuorisotiedon kirjasto

  Nuorisotiedon kirjasto
  Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta. Kirjojen ohella kirjaston tietokannasta löytyy myös mediakasvatus-aiheisia artikkeleita.

 • Media & viestintä -lehti

  Media & viestintä on tieteellinen julkaisu, jossa ilmestyy artikkeleita, haastatteluja ja keskustelunavauksia median, viestinnän ja journalismin tutkimuksen alalta. Media & viestintä on koko mediakenttää tutkiva aikakauskirja, jossa käsitellään viestintään liittyviä teemoja monipuolisesti, myös mediakasvatuksen näkökulmasta. Lehti ilmestyy verkossa open access -periaatteella.

  mediaviestinta.fi