7.2.2018

Non-toxic – Selvitys kilpailullisia tietokone- ja konsolipelejä pelaavien nuorten kokemuksista vihapuheesta ja häirinnästä

Tutkija(t): Ella Alin

Toteutusorganisaatio: Helsingin kaupunki kulttuuri ja vapaa-aika / nuorisopalvelut: Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hanke

Sijainti verkossa: https://www.hel.fi/static/nk/Julkaisut/non-toxic.pdf

Julkaisuvuosi: 2018

Julkaisun tyyppi:

Pelaaminen on kasvava lasten ja nuorten harrastus, ja myös osa nuorisotyötä. Jotta pelitoimintaa voitaisiin kehittää turvallisemmaksi kaikille, on tärkeää tietää minkälaista häirintää ja vihapuhetta nuoret pelikulttuurissa kokevat. Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hanke kartoitti kilpailullisia tietokone- ja konsolipelejä pelaavien nuorten kokemuksista vihapuheesta ja häirinnästä.

Selvitys toteutettiin kyselyn ja täydentävien haastattelujen avulla. Kysely suunnattiin aktiivisesti kilpailullisia pelejä pelaaville 15–29-vuotiaille nuorille suomeksi ja ruotsiksi. Kyselyyn vastanneet pelasivat muun muassa Counter-Strike: Global Offensive-, Overwatch ja League of Legends -pelejä.

Non-toxic –selvityksen on tuottanut projektitutkija Ella Alin. Selvitys on osa kaksivuotista Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hanketta, jota rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Helsingin kaupunki. Pääyhteistyökumppanina toimii Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry.

 • Viimeksi lisätty

 • Nuorisotiedon kirjasto

  Nuorisotiedon kirjasto
  Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta. Kirjojen ohella kirjaston tietokannasta löytyy myös mediakasvatus-aiheisia artikkeleita.

 • Media & viestintä -lehti

  Media & viestintä on tieteellinen julkaisu, jossa ilmestyy artikkeleita, haastatteluja ja keskustelunavauksia median, viestinnän ja journalismin tutkimuksen alalta. Media & viestintä on koko mediakenttää tutkiva aikakauskirja, jossa käsitellään viestintään liittyviä teemoja monipuolisesti, myös mediakasvatuksen näkökulmasta. Lehti ilmestyy verkossa open access -periaatteella.

  mediaviestinta.fi