30.12.2015

Pelitutkimuksen vuosikirja 2015

Tutkija(t): Toimituskunta: Raine Koskimaa (päätoimittaja), Jaakko Suominen, Frans Mäyrä, J. Tuomas Harviainen, Usva Friman, Jonne Arjoranta

Toteutusorganisaatio: Jyväskylän yliopisto

Sijainti verkossa: http://www.pelitutkimus.fi/vuosikirja-2015

Julkaisuvuosi: 2015

Julkaisun tyyppi:

Järjestyksessään seitsemännessä Pelitutkimuksen vuosikirjassa käsitellään muun muassa lasten digitaalista leikkiä, pelikulttuurin tutkimuksen sukupuolittuneisuutta, pelaamista sosiaalisena oppimisympäristönä sekä Suomen ensimmäistä konsolipelibuumia 1980- ja 90-lukujen vaihteessa.

Pelitutkimuksen vuosikirja on vertaisarvioitu, avoin tiedejulkaisu. Pelitutkimus on sekä monitieteinen tutkimusala että nuori akateeminen oppiaine, jonka parissa toimivien tutkijoiden huomion keskiössä on digitaalisten pelien erityisluonne.

Vertaisarvioitujen tutkimusartikkelien lisäksi vuosikirjassa on katsausartikkelit tutkimustietoon perustuvien lisätyn todellisuuden pelien kehittämisestä sekä mobiilipelien menestystekijöistä. Mukana on myös avausesitelmät kolmesta pelitutkimusaiheisesta väitöksestä ja kahden merkittävän vuoden 2015 aikana menehtyneen pelitutkijan muistokirjoitukset. Lisätietoja julkaisusta löydät täältä.

 

 • Viimeksi lisätty

 • Nuorisotiedon kirjasto

  Nuorisotiedon kirjasto
  Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta. Kirjojen ohella kirjaston tietokannasta löytyy myös mediakasvatus-aiheisia artikkeleita.

 • Media & viestintä -lehti

  Media & viestintä on tieteellinen julkaisu, jossa ilmestyy artikkeleita, haastatteluja ja keskustelunavauksia median, viestinnän ja journalismin tutkimuksen alalta. Media & viestintä on koko mediakenttää tutkiva aikakauskirja, jossa käsitellään viestintään liittyviä teemoja monipuolisesti, myös mediakasvatuksen näkökulmasta. Lehti ilmestyy verkossa open access -periaatteella.

  mediaviestinta.fi