6.4.2017

Rakentavaa vuorovaikutusta – Opas demokratiakasvatuksen tueksi

Tutkija(t): toim. Satu Elo, Kristina Kaihari, Paula Mattila ja Leena Nissilä

Toteutusorganisaatio: Opetushallitus

Sijainti verkossa: http://oph.fi/download/182479_rakentavaa_vuorovaikutusta.pdf

Julkaisuvuosi: 2017

Rakentavaa vuorovaikutusta, Opas demokraattisen osallisuuden vahvistamiseen, vihapuheen ja väkivaltaisen radikalismin ennaltaehkäisyyn (toim. Satu Elo, Kristina Kaihari, Paula Mattila ja Leena Nissilä) tarjoaa opettajan tueksi ajatuksia etiikasta, ihmisoikeuksista, demokratiakompetensseista, osallisuuden vahvistamisesta, sovittelusta sekä koulun ja poliisin yhteistyöstä.

Opas koostuu kahdeksasta artikkelista, linkkilistasta sekä kolmesta suomeksi käännetystä oppaasta. Julkaisu keskittyy radikalisoitumisen ehkäisyyn, mutta tarjoaa keinoja myös vihapuheen torjumiseen. Mediakasvatusta käsittelee erityisesti tutkija Tuula Nousiaisen artikkeli Miten torjua vihapuhetta sosiaalisen median palveluissa?

Opas on Opetushallituksen tuottama. Oppaan voi lukea täältä.

 

 • Viimeksi lisätty

 • Nuorisotiedon kirjasto

  Nuorisotiedon kirjasto
  Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta. Kirjojen ohella kirjaston tietokannasta löytyy myös mediakasvatus-aiheisia artikkeleita.

 • Media & viestintä -lehti

  Media & viestintä on tieteellinen julkaisu, jossa ilmestyy artikkeleita, haastatteluja ja keskustelunavauksia median, viestinnän ja journalismin tutkimuksen alalta. Media & viestintä on koko mediakenttää tutkiva aikakauskirja, jossa käsitellään viestintään liittyviä teemoja monipuolisesti, myös mediakasvatuksen näkökulmasta. Lehti ilmestyy verkossa open access -periaatteella.

  mediaviestinta.fi