30.11.2016

Tuota ja tulkitse – avaimia mediasisältöjen ja oman mediailmaisun analyysiin

Toteutusorganisaatio: Mediakasvatusseura

Sijainti verkossa: http://www.mediakasvatus.fi/wp-content/uploads/2016/11/flyer-mediakasvatusseura-web.pdf

Julkaisuvuosi: 2016

Julkaisun tyyppi:

Mediakasvatusseuran Tuota ja tulkitse -materiaalin tavoitteena on tukea medialukutaidon ja mediakriittisyyden harjoittelua. Tuota ja tulkitse -työkalu ohjaa mediasisältöjen kriittiseen arviointiin sekä niiden vastaanottamisen ja kuluttamisen että tuottamisen ja levittämisen näkökulmista. Työkalun aktivoivat kysymykset toimivat mitä tahansa mediasisältöä tai -viestiä analysoitaessa. Materiaalin etupuoli on varattu viestien vastaanottamiselle, kun taas taustapuolen kysymykset johdattavat pohtimaan oman mediasisältöjen tuottamisen näkökulmaa. Mediakriittisyys tarkoittaa mediasisältöjen vastaanottamisen ja kuluttamisen lisäksi kykyä arvioida itse tuotettujen mediasisältöjen vaikutuksia ja tiedostaa omat tarkoitusperänsä. Kriittisyydellä ei viitata negatiivisuuteen, vaan uteliaaseen, avoimeen ja tiedostavaan otteeseen suhteessa mediaan.

Työkalun hyödyntämisen tueksi on tuotettu käyttöohjemainen tukimateriaali, joka auttaa syventämään kysymysten herättämään keskustelua.

Suomenkielisen työkalun voi ladata pdf-muotoisena tästä ja jpg-muodossa seuraavien linkkien takaa: Miten tulkitset?, Miten tuotat?.

Ruotsinkielinen Tolka och producera -materiaali on ladattavissa pdf-tiedostona tästä sekä jpg-muodossa seuraavista linkeistä: Hur tolkar du?, Hur producerar du?.

flyer-mediakasvatusseura flyer-mediakasvatusseura2
flyer-mediakasvatusseura-sve flyer-mediakasvatusseura-sve2

 • Viimeksi lisätty

 • Nuorisotiedon kirjasto

  Nuorisotiedon kirjasto
  Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta. Kirjojen ohella kirjaston tietokannasta löytyy myös mediakasvatus-aiheisia artikkeleita.

 • Media & viestintä -lehti

  Media & viestintä on tieteellinen julkaisu, jossa ilmestyy artikkeleita, haastatteluja ja keskustelunavauksia median, viestinnän ja journalismin tutkimuksen alalta. Media & viestintä on koko mediakenttää tutkiva aikakauskirja, jossa käsitellään viestintään liittyviä teemoja monipuolisesti, myös mediakasvatuksen näkökulmasta. Lehti ilmestyy verkossa open access -periaatteella.

  mediaviestinta.fi