21.2.2018

Valheen lähteillä – Valemedian lähteistö ja sen luotettavuus

Tutkija(t): Ari Haasio, Anu Ojaranta, Markku Mattila

Sijainti verkossa: https://doi.org/10.23983/mv.67796

Julkaisuvuosi: 2017

Julkaisun tyyppi:

Media & viestintä -lehdessä julkaistu tieteellinen artikkeli analysoi erään keskeisen suomalaisen valemedian – MV-lehden (MV-lehti, 2017) – käyttämiä lähteitä lähdeanalyysin avulla. Tutkimuksen mukaan MV-lehden lähteiden käytössä havaittiin tekijänoikeudellisesti ja eettisesti kyseenalaisia ratkaisuja. Artikkelissa pohditaan, miten tietynlainen lähteiden käyttö voi mahdollistaa disinformaation.

Lue koko artikkeli täällä.

Artikkelin lähdeviite: Haasio, A., Ojaranta, A., & Mattila, M. (2017). Valheen lähteillä – Valemedian lähteistö ja sen luotettavuus. Media & Viestintä, 40(3-4). https://doi.org/10.23983/mv.67796

 • Viimeksi lisätty

 • Nuorisotiedon kirjasto

  Nuorisotiedon kirjasto
  Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta. Kirjojen ohella kirjaston tietokannasta löytyy myös mediakasvatus-aiheisia artikkeleita.

 • Media & viestintä -lehti

  Media & viestintä on tieteellinen julkaisu, jossa ilmestyy artikkeleita, haastatteluja ja keskustelunavauksia median, viestinnän ja journalismin tutkimuksen alalta. Media & viestintä on koko mediakenttää tutkiva aikakauskirja, jossa käsitellään viestintään liittyviä teemoja monipuolisesti, myös mediakasvatuksen näkökulmasta. Lehti ilmestyy verkossa open access -periaatteella.

  mediaviestinta.fi