12.2.2018

Viestintävirasto: Tietoturvan vuosi 2017 -katsaus

Toteutusorganisaatio: Viestintäviraston Kyberturvallisuusyksikkö

Sijainti verkossa: https://www.viestintavirasto.fi/attachments/cert/tietoturvakatsaukset/Tietoturvan-vuosi-2017.pdf

Julkaisuvuosi: 2018

Julkaisun tyyppi:

Viestintäviraston Kyberturvallisuusyksikkö on julkaissut Tietoturvan vuosi 2017 -katsauksen. Katsauksessa selvitetään, miten Kyberturvallisuusyksikön vuodelle 2017 asetetut tietoturvanäkymät toteutuivat. Kyberturvallisuusyksikön analyysin mukaan vuosi 2017 osoitti, kuinka haavoittuvaisia yhteiskuntamme peruspalvelut ovat kyberuhille. Konkreettinen esimerkki nähtiin toukokuussa, kun WannaCry levisi räjähdysmäisesti satoihin tuhansiin järjestelmiin ympäri maailmaa. Kyberhyökkäykset aiheuttavat myös merkittäviä taloudellisia menetyksiä.

Katsaus sisältää useita uhka-arvioita, joista käy ilmi, kuinka esimerkiksi DoS-hyökkäysten tai verkkovakoilun uhkat näyttäytyivät kansalaisille, yrityksille ja valtiolle vuonna 2017 ja edellisvuoteen verrattuna. Lisäksi katsaukseen on koottu vuoden 2017 merkittävimmät tietoturvapoikkeamat erilliselle aikajanalle. Katsauksessa myös esitellään kymmenen tietoturvanäkymää vuodelle 2018.

Lataa ja lue katsaus täältä.

Lisätietoja voit kysellä myös Viestintäviraston asiakaspalvelusta: cert(a)ficora.fi. Kyberturvallisuuskeskuksen tuoreimpia uutisia voit seurata keskuksen nettisivuilla tai  Facebookissa.
 • Viimeksi lisätty

 • Nuorisotiedon kirjasto

  Nuorisotiedon kirjasto
  Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta. Kirjojen ohella kirjaston tietokannasta löytyy myös mediakasvatus-aiheisia artikkeleita.

 • Media & viestintä -lehti

  Media & viestintä on tieteellinen julkaisu, jossa ilmestyy artikkeleita, haastatteluja ja keskustelunavauksia median, viestinnän ja journalismin tutkimuksen alalta. Media & viestintä on koko mediakenttää tutkiva aikakauskirja, jossa käsitellään viestintään liittyviä teemoja monipuolisesti, myös mediakasvatuksen näkökulmasta. Lehti ilmestyy verkossa open access -periaatteella.

  mediaviestinta.fi