6.4.2017Sanni Mäntyniemi

Big Bang Legends – hiukkasfysiikan oppimispeli lapsille

Linkki materiaaliin: https://itunes.apple.com/fi/app/big-bang-legends/id1148616806?mt=8

Tuotantovuosi: 2017

Tuottaja: Lightneer

Suomalainen pelifirma Lightneer on julkaissut uuden oppimispelin Big Bang Legends. Big Bang Legends on hauskaksi mobiilipeliksi kehitetty oppimiskokemus. Peliä pelaamalla oppii lähes logo_char_herohuomaamatta perusteet atomeista, jaksollisesta järjestelmästä ja hiukkasfysiikasta.

Pelin oppimistulokset ovat olleet hyviä, jopa viisivuotiaat lapset ovat oppineet atomin rakenteen kvarkeista protoneihin sekä ensimmäiset jaksollisen järjestelmän alkuaineet. Lapset eivät tiedä, että hiukkasfysiikka koetaan yleisesti hankalaksi, joten siihen tutustuminen pelin kautta on hauskaa ja inspiroivaa.

Viime aikoina on puhuttu paljon pelien käytöstä opetuksessa sekä pelikasvatuksesta, ja Big Bang Legendsillä on tähän aiheeseen paljon annettavaa. Se yhdistää kaksi suomalaista huippuosaamisen aluetta, koulutuksen ja mobiilipelikehityksen. Peli on huomioitu myös kansainvälisessä mediassa.

Lightneerin tiimi on kokenut pelialan tiimi ja peliä kehittämässä ovat olleet mm. CERN sekä Oxfordin ja Harvardin yliopistot. Suomessa yhteistyökumppanina toimii Sanoma Pro, jonka kanssa toteutetaan peliin liittyvä opettajanopas.

Big Bang Legends on ilmainen ja se julkaistaan Suomessa virallisesti toukokuun aikana. Sen voi kuitenkin ladata jo nyt täältä.