7.8.2017Melissa Castrén

Arktista pedagogiikkaa ja pelillistä oppimista

Järjestäjä: Saamelaisalueen koulutuskeskus

Sijainti: Menesjärventie 2a, 99870 Inari

Aloituspäivä: 22.9.2017

Arktista pedagogiikkaa -hanke järjestää perjantaina 22.9.2017 klo 9.00-16.30 yhteistyössä Aluehallintoviraston, Mediakasvatusseuran ja Sámi allaskuvlan Norgesuniversitet -hankkeen kanssa ”Arktista pedagogiikkaa ja pelillistä oppimista” -seminaarin. Tilaisuus järjestetään saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen Dolla-salissa osoitteessa Menesjärventie 2a, 99870 Inari.

Seminaarin aiheena on pelillistämisen mahdollisuudet opetuksessa ja kasvatuksessa ja elämysmaailman muutokset suhteessa uuteen oppimiseen. Myös oppimisen riemu ja muut myönteiset tunteet, joita pelien avulla voidaan saavuttaa, on tarkastelussa.

Seminaari pyrkii vastaamaan kysymyksiin: mitä pelillistäminen tarkoittaa käytäntöön vietynä, mikä tekee ammattilaisen, ja millaisella koulutuksella syntyy hyviä ammattilaisia? Tavoitteenamme on myös edistää ammatillisen koulutuksen pelillistämistä.

Seminaarin kohderyhmänä ovat Inarin, Enontekiön ja Utsjoen kuntien sekä Saamelaiskäräjien koulutus- ja oppimateriaalitoimiston virkamiehet, rehtorit, opettajat sekä opiskelijat Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta, lukioista, Karasjoen joatkkaskuvlasta ja Saamelaisesta korkeakoulusta (Sámi allaskuvla, Koutokeino). Myös muut seminaarista kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Seminaari tulkataan suomi-pohjoissaame-suomi. Seminaarin ohjelman voi ladata tästä.

Seminaari on maksuton. Ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaihin 8.9.2017 mennessä ilmoittautumislomakkeen kautta: https://goo.gl/yFjTBo

Seminaarin aikana on mahdollisuus syödä lounas Sajoksen ravintola Čaijussa omakustanteisesti hintaan 10 €.

Tervetuloa osallistumaan seminaariin!