30.12.2015Mediakasvatusseura

DOKKINO 2016 – valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma

Järjestäjä: DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaaliyhdistys ry

Sijainti: Suomi - eri kaupunkeja

Aloituspäivä: 25.1.2016

DOKKINO – Valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma kiertää eri paikkakunnilla ja tutustuttaa tuhansia lapsia ja nuoria luovien dokumenttielokuvien maailmaan. Tapahtumaan kuuluu elokuvanäytösten lisäksi kattava opetusmateriaalipaketti, jonka avulla elokuvien kerrontaa ja niiden aiheita voidaan käydä läpi oppitunneilla. Jokaiseen DOKKINO- elokuvaan kuuluu purkutehtäviä, jotka käsittelevät sekä dokumentin teemoja ja arvoja että sen tyyliä ja toteutusta.

DOKKINOn vuosi saa alkunsa Helsingistä, jossa vuoden elokuvat saavat ensi-iltansa. Tämän jälkeen DOKKINO lähtee kiertueelle ympäri Suomea. Vuonna 2016 DOKKINO vierailee yhteensä 18 paikkakunnalla. Katso aikataulut täältä ja ilmoittaudu mukaan.

DOKKINO pyrkii tarjoamaan lapsille ja nuorille elokuvia, joita heidän ei muuten olisi mahdollista nähdä. DOKKINO-näytökset järjestetään aina elokuvateatterissa, jonne on kutsuttu kaikki paikkakunnan 4.-9. –luokkalaiset. Erityisesti pienemmillä paikkakunnilla pyritään täten vahvistamaan elokuvakasvatusta ja tarjoamaan nuorille elokuvassakäynnin maaginen kokemus. Vuoden 2016 aikana toteutetaan myös DOKKINO: Yhdessä! -elokuvaverstaita 18 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Verstaissa lapset pääsevät toteuttamaan omat dokumenttielokuvansa ammattitaitoisen ja innostavan ohjaajan avustuksella.

DOKKINO-elokuvat ovat nuorille suunnattuja lyhytdokumentteja, jotka on koottu vuosittain vaihtuvan teeman ympärille näytöskokonaisuuksiksi. Vuoden 2016 DOKKINO-teemana on Toiveista totta. Elokuvien matkassa haaveillaan yhdessä ja tutustutaan lasten ja nuorten toiveisiin sekä unelmiin ympäri maailmaa. Toivovatko he samoja asioita kuin sinä tai minä? Kuinka toiveista tulee totta? Elokuvia esitetään kahdessa sarjassa: alakoululaisille (4.- 6.-luokkalaisille) ja yläkoululaisille on omat elokuvasarjansa, joiden sisältö on valittu ikäryhmien mukaan. Kumpikin sarja koostuu useammasta lyhyestä dokumenttielokuvasta.

Tapahtumaa järjestää DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaaliyhdistys ry. Katso lisätiedot täältä.