10.4.2017Sanni Mäntyniemi

Junior Ciné – lasten ja nuorten elokuvafestivaali

Järjestäjä: Espoo Ciné

Aloituspäivä: 6.5.2017

Lopetuspäivä: 12.5.2017

juniorcineEspoo Ciné -elokuvafestivaali järjestetään nyt uudella esitysajankohdalla toukokuussa. Festivaalin lasten ja nuorten ohjelma laajenee ja kulkee tästä eteenpäin nimellä Junior Ciné. Elokuvanäytösten ohella tarjolla on lisäksi työpajatoimintaa nuorille ja koulutusta opettajille.

Junior Cinén opettajille ja kasvattajille suunnattu seminaari toteutetaan tänä vuonna kaksiosaisena, paneelikeskustelun muodossa. Tilaisuudessa pureudutaan niin varhaiskasvatukseen kuin vihapuheen tematiikkaan mediakasvatuksen näkökulmasta käsin. Jälkimmäisen yhteydessä keskustelun pohjaksi katsotaan Elina Hirvosen elokuva Kiehumispiste. Tilaisuus on maksuton, ja järjestetään tiistaina 9.5. klo 13 alkaen Kino Tapiolassa.

Seminaarin lisäksi Junior Ciné tarjoaa opettajille suunnatun CinEd-koulutuksen. Koulutuksen aikana katsotaan elokuvaa ja tutkitaan erilaisia tapoja lähestyä elokuvateosta pedagogisella otteella. Tilaisuus on maksuton, ja järjestetään keskiviikkona 10.5. klo 15 alkaen Tapiolan kirjastossa.

Ennakkoilmoittautumiset seminaariin ja CinEd-koulutukseen osoitteeseen: maria.lehtonen(a)espoocine.fi

Kelaamon Leffalabrassa elokuvaaja Tuomo Hutri kertoo, kuinka Selma Vilhusen elokuva Tyttö nimeltä Varpu syntyi. Leffalabra on matalan kynnyksen master class nuorille elokuvantekijöille ja elokuvasta kiinnostuneille. Tapahtumassa elokuva-alan ammattilainen kertoo työstään konkreettisten esimerkkien kautta. Lopuksi kahdella halukkaalla on mahdollisuus näyttää oma lyhytelokuvansa ja saada siitä palautetta.

Leffalabra järjestetään torstaina 11.5. klo 17-19 Espoon kulttuurikeskuksessa. Leffalabraan on vapaa pääsy mutta paikkoja on rajoitetusti (mukaan mahtuu 30 ensimmäistä). Ilmoittaudu Labraan täällä.

Junior Ciné -festivaalin koko ohjelmiston ja lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.