11.11.2015Mediakasvatusseura

Kansallinen pelipäivä

Aloituspäivä: 21.11.2015

Kansallinen pelipäivä on teemaviikko, joka huipentuu Kansalliseen pelipäivään lauantaina 21.11. Samana päivänä vietetään myös pohjoismaista ja kansainvälistä pelipäivää. Pelipäivän tavoitteena on pelata yhdessä, sekä lisätä peleistä käytävää keskustelua. Tänä vuonna Kansallinen pelipäivä keskittyy aikuisten pelaamiseen. Vaikka lapsilla on enemmän aikaa pelaamiseen, ovat aikuiset pelien ensisijaisia kuluttajia.

Kansallisen pelipäivän viikolla järjestetään erilaisia pelitapahtumia, joissa voi muun muassa tutustua pelien moninaisuuteen kokeneempien pelaajien ohjauksessa. Löydät erilaiset tapahtumat pelipäivän tapahtumakartalta. Osana Kansallista pelipäivää Pelikasvattajien verkosto palkitsee myös Vuoden pelikasvattajan. Lisäksi Kansallisen pelipäivän viikolla järjestetään Pelit kiertoon! -tempaus, jossa lahjoitetaan pelejä ja pelilaitteita niitä tarvitseville tahoille. Keräyksen tavoitteena on saada uutta iloa irti tarpeettomaksi jääneistä peleistä antamalla ne ilmaiseksi esimerkiksi sairaaloille, palvelutaloille, turvakodeille ja vastaanottokeskuksille. Vastaanottajaksi voi ilmoittautua mikä tahansa yleishyödyllinen taho. Lahjoituskohteet löytyvät täältä.

Kansallisen pelipäivän järjestää vuosittain kaikille avoin Pelikasvattajien verkosto, sekä paikalliset toimijat. Pelipäivää koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.