27.3.2018Saara Sivonen

Keskustelutilaisuus: Naisiin kohdistuva väkivalta fiktiivisessä elokuva- ja televisiokerronnassa

Järjestäjä: Women in Film & Television Finland

Sijainti: Kinopalatsi

Aloituspäivä: 6.4.2018

Women in Film and Television Finland ry (WIFT), WIFT Nordic ja Season Film Festival järjestävät viidettä kertaa keskustelutilaisuuden yhteiskunnallisella teemalla.

Keskustelun aiheena on naisiin kohdistuva väkivalta fiktiivisen elokuva- ja televisiokerronnan keinona. Lisäksi tilaisuudessa pureudutaan sukupuolistuneeseen väkivaltaan, kuten #MeToo-ilmiöön, ja sen vaikutuksiin niin kulttuurialalla kuin suomalaisessa yhteiskunnassa. Näillä aihevalinnoilla järjestäjät haluavat jatkaa keskustelua väkivallan ja ahdistelun muodoista pohtien samalla millaiset vaikutukset niillä on elämäämme ja yhteiskuntaamme.

Keskustelijoiksi on kutsuttu yhteiskunnallisia vaikuttajia sekä kotimaisia ja pohjoismaisia elokuva- ja televisioalan tekijöitä, kuten näyttelijä-käsikirjoittaja Anna Paavilainen, käsikirjoittaja-ohjaaja Inari Niemi, tuottaja ja Ruotsin SF Studion Head of Film Annika Sucksdorff, käsikirjoittaja-kirjailija Mike Pohjola ja elokuvaohjaaja Christina Rosendahl. Tilaisuuden vetää sukupuolentutkimuksen maisteri ja esittävän taiteen ammattilainen Olga Palo.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Keskustelut käydään suomeksi ja englanniksi. Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.