8.1.2016Mediakasvatusseura

Luovasti lisää lukutaitoja tableteilla -koulutus Mikkelissä

Järjestäjä: Mikkelin kaupunginkirjasto

Sijainti: Mikkelin pääkirjasto

Aloituspäivä: 26.1.2016

Aloitusaika: 1/8/16 09:00

Lopetusaika: 1/8/16 15:30

Luovasti lisää lukutaitoa tableteilla -päivässä kokeillaan käytännössä erilaisia kirjastoon ja nuorisotyöhön soveltuvia ja tableteilla toteutettavia menetelmiä, kuten digitaalista kirjavinkkausta elokuvatrailerina ja äänimaisemien tallennusta. Käytössä koulutuspäivän aikana ovat iPad -tabletit. Päivän aikana perehdytään siihen, miten tableteilla voidaan toteuttaa innostavaa, luovaa ja uteliaisuutta herättävää mediakasvatusta sekä kirjavinkkausta lasten ja nuorten kanssa.

Päivän aikana tutustutaan erilaisiin mahdollisuuksiin tehdä nuorten näköistä ja nuorille suunnattua toiminnallista kirjastotyötä, jossa mukaansatempaavan toiminnan keskellä voi oppia uutta ja antaa mielikuvitukselle siivet. Menetelmiä voi soveltaa myös eri-ikäisille asiakkaille sekä nuorisotyön piirissä. Kouluttajana toimii yliopettaja Laura Hokkanen Mikkelin ammattikorkeakoulusta.

Koulutuksen ohjelma on aamupäivän osalta samansisältöinen kuin syksyllä 2015 järjestetyssä koulutuksessa, lounaan jälkeen tutustutaan muun muassa MadPad-sovellukseen.

Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu täällä tai suoraan sähköpostilla (elisa.harjunpaa@mikkeli.fi) 20.1.2016 mennessä.