17.8.2016Arla Pitkämäki

Media hanskassa ja Solmukohtia -julkistustilaisuus

Järjestäjä: Nuorisotutkimusseura

Sijainti: Päivälehden museo, Ludviginkatu 2–4

Aloituspäivä: 7.9.2016

Aloitusaika: 8/17/16 09:00

Nuorisotutkimusseura ry järjestää keskiviikkona 7.9.2016 Päivälehden museossa tilaisuuden, jossa julkistetaan kaksi lasten ja nuorten mediasuhteeseen pureutuvaa teosta: Media hanskassa sekä Solmukohtia.

Media hanskassa – lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus mediasta ja liikunnasta 2016 (toim. Jani Merikivi, Sami Myllyniemi ja Mikko Salasuo) käsittelee 7–29-vuotiaiden vapaa-aikaa painottuen mediaan, harrastamiseen ja liikuntaan. Tutkimus on jatkoa aiemmin Nuorten vapaa-aikatutkimuksen nimellä kulkeneelle julkaisusarjalle. Tutkimuksessa Solmukohtia – näkökulmia lasten mediakulttuurien tutkimusmenetelmiin ja mediakasvatukseen (toim. Heta Mulari) käsitellään alle kouluikäisten lasten mediakulttuurien tutkimusmenetelmiä sekä lapsilähtöisen mediakasvatuksen erityiskysymyksiä. Molempia teoksia voi ostaa tilaisuudessa.

Tilaisuuden avaa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Tutkimusten keskeisimmistä osista keskustellaan tutkijoiden, panelistien ja osallistujien kanssa. Julkistamistilaisuudessa esitellään myös nuorten mediatuotoksia.

Ilmoittaudu 29.8.2016 mennessä täällä, tilaisuuden ohjelmaan voit puolestaan tutustua täällä.

Tilaisuutta voi myös seurata livenä täällä.