15.9.2017Melissa Castrén

Median ja viestinnän tutkimuksen päivät

Järjestäjä: Mevi ry, Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitos & Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun viestinnän johtamisen oppiaine

Sijainti: Seminaarinkatu 15, 40014 Jyväskylän yliopisto

Aloituspäivä: 27.4.2018

Median ja viestinnän tutkimuksen päivät järjestetään 27.–28.4.2018 Jyväskylän yliopistolla. MEVI2018-päivien teemana on ”Media ja toivo”. Yhteiskunnallisten, teknologisten ja taloudellisten mullistusten keskellä media ja erilaiset viestintäteot ovat ratkaisevassa roolissa. Millaisia kertomuksia menneestä tuotamme ja kierrätämme? Millaisten viestien kautta hahmotamme sitä, mikä tapahtuu nyt? Kenelle puhumme, keitä haluamme kuunnella? Ja ennen kaikkea, millaisia tulevaisuuksia pystymme yhdessä kuvittelemaan?

Uhkien ja ristiriitojen viestit leviävät tehokkaasti, ja erilaisia medioita kritisoidaankin helposti epätoivon ruokkimisesta. Kuitenkin samat viestinnän mekanismit mahdollistavat myös eteenpäin katsovia ja liikkeelle panevia voimia. MEVI2018 kutsuu pohtimaan yhdessä, miten erilaiset viestijät – ja myös viestinnän tutkijat – voivat osallistua toivon tuottamiseen.

Pääpuhujiksi saapuvat professori, mediajohtamisen tutkija Lucy Küng Oxfordin yliopiston Reuters-instituutista sekä Södertörnin yliopiston apulaisprofessori Anne Kaun, joka on tutkinut muun muassa mediateknologioita kansalaisaktivismin välineenä.

Pääpuhujien luentojen teemoista, päivien ohjelmasta, työryhmä- ja esitelmäkutsujen aikataulusta ja muista käytännön asioista tiedotetaan tarkemmin lokakuussa.

Lisää tietoja tapahtuman sivuilta ja Facebookista.

MEVI2018-päiviä järjestää Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry yhdessä Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitoksen sekä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun viestinnän johtamisen oppiaineen kanssa.