25.9.2017Melissa Castrén

Mennään museoon! -viikko 2017

Järjestäjä: Suomen museoliitto

Aloituspäivä: 3.10.2017

Lopetuspäivä: 6.10.2017

Koululaisten ja opiskelijoiden Mennään museoon! -teemaviikko järjestetään tänä vuonna 3.–6.10.2017. Teemaviikon tarkoituksena on kannustaa museoita ja kouluja entistä tiiviimpään yhteistyöhön. Viikon erityisteemana on vuodesta 2014 saakka ollut mediakasvatus.

Viime vuonna koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestettiin 45 museossa. Museoissa järjestettiin opastuksia ja työpajoja, joissa museota tarkasteltiin muun muassa mediakasvatuksen näkökulmasta. Useisiin museoihin oli koululaisille ja opiskelijoille vapaa pääsy.

Viikon tapahtumakalenteri ja vinkit löytyvät Opimuseossa.fi-sivustolta. Vinkkilistassa on huomioitu museoiden rooli mediakasvattajina ja lasten ja nuorten medialukutaidon kehittäjinä.

Lisätietoja:
Eeva-Liisa Taivassalo
projektisuunnittelija
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi
Puh. 0444 300 703,

Mennään museoon! -viikolle ilmoittaudutaan Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle. Valitse kohta ”uusi tapahtuma”, täytä tiedot ja laita rasti kohtaan ”Mennään museoon”. Unohtuneita Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksia ja/tai salasanoja voi kysellä Eeva-Liisa Taivassalolta.