14.2.2017Emmi Huhtanen

Nuori2017 27.-29.3.2017

Järjestäjä: Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry, Kirkkohallituksen kasvatus- ja perheasiat, Valtakunnallinen työpajayhdistys, Nuorisotutkimusseura

Aloituspäivä: 27.3.2017

Lopetuspäivä: 29.3.2017

Nuoriso- ja kasvatusalan suurin ammattilaistapahtuma NUORI2017 järjestetään Tampereella 27.-29.2017.

nuori2017-logo

Tapahtuma kokoaa yhteen alan ammattilaiset, kuten lapsi- ja perhetyöntekijät, työpaja-ammattilaiset, etsivää työtä tai erityisnuorisotyötä tekevät, järjestöissä työskentelevät, seurakuntien ja kuntien nuorisotyöntekijät sekä alan opiskelijat.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa järjestetään yli 160 tuntia seminaariohjelmaa ja työpajoja kaikkiaan noin kahdessakymmenessä eri rinnakkaistilassa, jotka sijoittuvat Tampere-taloon, Hämeen partiopiirin toimitilaan, Tampereen yliopiston Linna-rakennukseen sekä Monitoimitalo 13:een. Seminaarisisältöjen lisäksi tapahtumassa on tarjolla vapaamuotoisempaa verkostoitumista, keikkoja ja konsertteja, kädentaitoja ja kulttuuria, tempauksia, tarinoita ja elämyksiä sekä noin 80 näytteilleasettajan osastot ja esittelypisteet.

Tapahtuman ohjelman tuottavat neljän pääjärjestäjän lisäksi yli 80 yhteistyötahoa, joiden joukossa on mukana seurakuntia ja kuntia, yliopistoja ja ammattikorkeakouluja sekä useita järjestöjä. Yhteisessä tapahtumassa myös monet ohjelmat toteutetaan yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Lisätietoa Nuori2017-tapahtumasta, ilmoittautumisesta ja hinnoista.

Mediakasvatusseura on mukana Nuori2017-tapahtumassa. Seuran löytää yhteiseltä osastolta Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Olemme myös mukana keskiviikon 29.3. seminaariohjelmassa otsikolla ”Jos mä laitan sulle #dickpick niin haittaakse”. Keskustelevassa workshopissa pohditaan mediakasvatuksen, nuorisotyön ja lapsen oikeuksien näkökulmasta median seksisisältöjen käsittelyä lasten ja nuorten kanssa sekä vahvistetaan omaa mediakasvatusosaamista ja tietopohjaa, joka liittyy median vastuuseen sekä lapsen oikeuksiin verkossa. Jos nuori tuottaa itse materiaalia, joka lähtee leviämään verkossa, kuka kantaa vastuun? Mikä on laiton kuva ja teko, mikä ei? Entä missä menee seksuaalisen ilmaisun ja hyväksikäytön rajat? Tutustu työpajaan täällä!