8.6.2017Melissa Castrén

Peliviikko

Järjestäjä: Pelikasvattajien verkosto

Sijainti: Suomi & Pohjoismaat

Aloituspäivä: 30.10.2017

Lopetuspäivä: 5.11.2017

Peliviikko on pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Peliviikko vietetään 30.10.5.11.2017!

Peliviikolla järjestetään satoja tapahtumia eri puolilla Suomea ja muissa pohjoismaissa, joissa pelataan esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä, mobiilipelejä ja tietokonepelejä, sekä tutustutaan monipuolisesti pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa.

Kirjastot, koulut, nuorisotalot, museot, palvelukeskukset, yritykset, järjestöt ja kaikki muut toimijat voivat osallistua Peliviikkoon järjestämällä peleihin liittyvää toimintaa Peliviikolla. Toiminta voi olla yhdessä pelaamista, erilaisten pelien tai peleihin liittyvien harrastusten esittelyä, pelien koodaamista, peleihin liittyvien ilmiöiden tutkimista tai keskustelemista pelikulttuurista. Ilmoittautumaan pääsee tästä.

Lisää tietoa tapahtumasta löytyy Peliviikon nettisivuilta. Sivuilta löytyy myös tapahtumakartta, joka päivittyy jatkuvasti.

Äänestä vuoden 2017 Pelikasvattaja!

Vuoden Pelikasvattaja valitaan tänä vuonna neljättä kertaa! Pelikasvattajien verkosto on valinnut kymmenistä ehdokkaista neljä ajankohtaista ehdokasta avoimeen yleisöäänestykseen. Vuoden pelikasvattaja paljastetaan ja palkitaan Peliviikon lauantaina GameXpo -messuilla Helsingissä. Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä omaa suosikkiasi 30.10.2017 mennessä!

Tärpit Peliviikkoon: pakopelejä, tetriksen SM-mestaruus, vanhempainilta ja pelikoodausta

Poimimme Peliviikon ohjelmatarjonnasta 5×1 tärppiä eri paikkakunnilta (Helsinki, Espoo, Turku, Jyväksylä, Orivesi ja Vaasa). Luvassa on monipuolista peliaiheista ohjelmaa laidasta laitaan, mm. pelikoodausta, escape room-pelejä, tetriksen SM-mestaruus, biljardia nelinkertainen suomenmestarin opissa, Peliviikon vanhempainilta ja Harry Potter-teemapäivä.

Peliviikon avoin webinaari vanhemmille 31.10.

Osana Peliviikon toimintaa EHYT ry järjestää tiistaina 31.10. klo 18-20 kaikille avoimen pelikasvatusteemaisen webinaarimuotoisen verkkovanhempainillan. Webinaari on suunnattu vanhemmille sekä muille lasten ja nuorten pelaamisesta kiinnostuneille.

Tilaisuuden vetää ja osallistujien kysymyksiin vastaa webinaarissa EHYTin pelikasvatuksen asiantuntija. Illan sisältö ja yksityiskohdat päivittyvät tapahtuman sivuille ennen tapahtumaa

Peliviikon suojeliaksi Lightneer

Tänä vuonna Peliviikon suojelijana toimii suomalainen oppimispelien kehittäjä Lightneer, jonka Big Bang Legends -mobiilipeli opettaa hiukkasfysiikkaa hauskalla tavalla. Big Bang Legends on hiukkasfysiikan inspiroima pulmapeli, jonka pääosassa ovat atomit. Peli on kehitetty yhteistyössä Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen CERN:in kanssa.