8.6.2017Melissa Castrén

Peliviikko

Järjestäjä: Pelikasvattajien verkosto

Sijainti: Suomi & Pohjoismaat

Aloituspäivä: 30.10.2017

Peliviikko on pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Peliviikko vietetään 30.10.5.11.2017!

Peliviikolla järjestetään satoja tapahtumia eri puolilla Suomea ja muissa pohjoismaissa, joissa pelataan esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä, mobiilipelejä ja tietokonepelejä, sekä tutustuttaan monipuolisesti pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa.

Kirjastot, koulut, nuorisotalot, museot, palvelukeskukset, yritykset, järjestöt ja kaikki muut toimijat voivat osallistua Peliviikkoon järjestämällä peleihin liittyvää toimintaa Peliviikolla. Toiminta voi olla yhdessä pelaamista, erilaisten pelien tai peleihin liittyvien harrastusten esittelyä, pelien koodaamista, peleihin liittyvien ilmiöiden tutkimista tai keskustelemista pelikulttuurista. Ilmoittautumaan pääsee tästä.

Lisää tietoa tapahtumasta löytyy Peliviikon nettisivuilta. Sivuilta löytyy myös tapahtumakartta, joka päivittyy jatkuvasti.

Peliviikon suojeliaksi Lightneer

Tänä vuonna Peliviikon suojelijana toimii suomalainen oppimispelien kehittäjä Lightneer, jonka Big Bang Legends -mobiilipeli opettaa hiukkasfysiikkaa hauskalla tavalla. Big Bang Legends on hiukkasfysiikan inspiroima pulmapeli, jonka pääosassa ovat atomit. Peli on kehitetty yhteistyössä Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen CERN:in kanssa.

Peliviikon avoin webinaari vanhemmille 31.10.

Osana Peliviikon toimintaa EHYT ry järjestää tiistaina 31.10. klo 18-20 kaikille avoimen pelikasvatusteemaisen webinaarimuotoisen verkkovanhempainillan. Webinaari on suunnattu vanhemmille sekä muille lasten ja nuorten pelaamisesta kiinnostuneille.

Tilaisuuden vetää ja osallistujien kysymyksiin vastaa webinaarissa EHYTin pelikasvatuksen asiantuntija. Illan sisältö ja yksityiskohdat päivittyvät tapahtuman sivuille ennen tapahtumaa.