13.9.2016Arla Pitkämäki

Ruutuaikaviikko 10.10.-14.10.2016

Järjestäjä: Mediakasvatusseura ja yhteistyökumppanit

Sijainti: Valtakunnallinen

Aloituspäivä: 10.10.2016

Lopetuspäivä: 14.10.2016

ruutuaikabanneriMediakasvatusseura järjestää 10.-14.10.2016 Ruutuaika-teemaviikon. Viikon taustalla on mediankäytön tapojen ja mediaympäristöjen muutoksen luoma tarve yhteisille, päivitetyille normeille ja suosituksille kasvatustyön tueksi sekä lasten ja nuorten mediakulttuurin kohtaamiseksi: parin tunnin ruutuaikasuositus ei enää riitä mediakasvatukseksi.

Tutustu teemaviikon tiedotteeseen täällä.

Ruutuaikaviikon sisällöt: Raportti, viikkohaaste ja tusina näkökulmia

Asiantuntijoiden ruutuaika-aiheiset blogikirjoitukset

Kirjoitukset julkaistaan Mediakasvatusseuran blogissa.

Maanantai 10.10.

Tiistai 11.10.

Keskiviikko 12.10.

Torstai 13.10.

Perjantai 14.1o.

Raportti, mediaohje ja keskustelun kooste

Tiistaina 19.10. julkaistaan kooste Ruutuaikaviikon keskustelusta.

  • Ruudulla: Mediakasvatuksen ammattilaisten näkemyksiä ja ajatuksia ruutuaikakäsitteestä. -raportti julkaistaan maanantaina 10.10. Raportissa esitellään keväällä 2016 toteutetun Ruudulla -kyselyn tuloksia. Tutustu raporttiin täällä ja keskeisiin tuloksiin täällä.
  • Viikkohaaste: Millaisia tunteita media-arkesi sinussa herättää? Keskustelun tueksi ja inspiraatioksi haastamme kaikki osallistumaan oman mediankäytön tarkasteluun kannustavan viikkohaasteen. Millaisia tunteita media-arkesi herättää juuri tänään? Haasteen tavoitteena on herätellä tunnistamaan niitä tunnetiloja joita erilaisten mediasisältöjen äärellä koemme. Viikkohaasteessa voi hyödyntää ja jakaa tuottamaamme kuvamateriaalia, joka löytyy jaetusta kansiosta.
  • Teemaviikon keskustelua koostetaan omaksi materiaaliksi. Koosteeseen lisätään myös mm. American Psychological Associationin uusien ruutuaikasuositusten keskeisiä osia. Kooste julkaistaan keskiviikkona 19.10.
  • Mediaohje toimittajille! Viikon aikana keräämme myös vinkkejä toimittajille siitä, miten lasten ja nuorten mediankäyttöön liittyistä aiheista uutisoidaan vastuullisella tavalla.
  • Ruutupaasto viikonloppuna 15.-16.10. Miltä tuntuu päivä tai edes pari tuntia ilman ruutuaikaa? Kuvamateriaali kansiossa.
  • Muista osallistua keskusteluun Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa tageillä #ruutuaika #skämtid #screentime

 

 

Viikkohaaste! Millaisia tunteita media-arkesi sinussa herättää?viikkohaaste