17.1.2017Katri Schroderus

Sanomalehtiviikko 30.1.–3.2.2017

Järjestäjä: Sanomalehti opetuksessa -toiminta (Sanomalehtien liitto)

Sijainti: valtakunnallinen

Aloituspäivä: 30.1.2017

Lopetuspäivä: 3.2.2017

Sanomalehtiviikkoa vietetään seuraavan kerran 30.1.–3.2.2017. Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa. Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Vuoden 2017 Sanomalehtiviikko haastaa pohtimaan omaa mediamaailmaa. Mihin sisältöihin luotat netissä ja miksi? Viikon aikana pureudutaan myös sosiaalisen median kupliin ja siihen, miten ne vaikuttavat käsitykseemme maailmasta ja siitä, mikä on totta. Sanomalehtiviikko kannustaa myös kurkistamaan oman somekuplan ulkopuolelle.

Sanomalehtiviikolla lanseerataan myös uusi verkkolehti Meidän juttu, jossa julkaistaan lasten ja nuorten tekemiä juttuja. Meidän juttu on kaikkien Suomen koulujen käytössä koko juhlavuoden ajan. Toimittajana lapset ja nuoret oppivat muun muassa luotettavan lähteen tunnistamista, erilaisten juttutyyppien lainalaisuuksia ja journalismin eettisiä pelisääntöjä. Jutun tekeminen on myös kätevä tapa oppia katsomaan asioita uudesta, itselle vieraasta näkökulmasta.

Sanomalehtiviikolla sanomalehdet toimittavat kouluihin lehtiä opetuskäyttöön. Lehtien tilaukset hoidetaan suoraan lehtien kautta. Monet lehdet avaavat digilehtensä opetuskäyttöön. Avoinna olevat lehdet löytyvät Tutustu sanomalehtiin -sivulta.

Lue lisää Sanomalehtiviikosta ja tutustu viikon oppimateriaaleihin ja tehtävävinkkeihin täällä.

Kuva: Sanomalehtien Liitto

Kuva: Sanomalehtien Liitto