20.4.2017Sanni Mäntyniemi

Tomorrow-ilta tarjoaa opettajille eväitä ilmastonmuutoksen käsittelyyn

Järjestäjä: Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus, Koulukino ja Cinemanse

Sijainti: Elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15, Kamppi, Helsinki

Aloituspäivä: 22.5.2017

Tomorrow-ilta on opettajille, jotka tarvitsevat uutta twistiä ja uskallusta ilmastonmuutoksen käsittelyyn!
Ilmastonmuutos on ongelma, joka varjostaa nuorten elämää ja synkentää luottamusta tulevaisuuteen. Moni opettaja kokee jääneensä yksin nuorison ilmastonmuutosahdistuksen kanssa.
Kuinka ohjata nuoria positiivisempiin tulevaisuusvisioihin? Kuinka jaksaisin edes itse uskoa valoisampaan tulevaisuuteen? Luomuksen ”Muutoksen aika ja mustan hiilen kirous” -työpajan esittelyssä aihetta lähestytään historiallisesta perspektiivistä.

TOMORROW (2016) on maailman tilaan ja tulevaisuuteen keskittyvä dokumenttielokuva, joka lannistamisen sijaan innostaa ja aktivoi. Esimerkeillä onnistuneista ilmastoteoista ja läpimurroista betonoidaan nuorille perusluottamusta omiin vaikutusmahdollisuuksiin.

Ilmastonmuutos on ilmiö, joka sitoo luontevasti yhteen eri oppiaineet kuten historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja luonnontieteet. Etenkin juuri nyt, kun uudet opetussuunnitelmat kääntävät katseet koulusta ulos kohti yhteiskuntaa, tarvitaan kannustusta ja inspiraatiota etsiä uusia luovia ratkaisuja. Näytös on opettajille ilmainen.

Tilaisuus järjestetään Elokuvateatteri Orionissa ma 22.5. klo 17.

Ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen koulut(a)kavi.fi.

Yhteistyössä Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus, Koulukino ja Cinemanse.

Tomorrow_pressikuva