28.10.2016Katri Schroderus

Tulevaisuusfoorumi osana Kestävä tulevaisuus ja laaja-alainen osaaminen -täydennyskoulutusta

Järjestäjä: Metropolia Ammattikorkeakoulu

Sijainti: Metropolian Leppävaaran kampus; myös etäyhteys

Aloituspäivä: 25.11.2016

Aloitusaika: 10/28/16 12:30

Lopetusaika: 10/28/16 14:00

Metropolia Ammattikorkeakoulu järjestää osana Opetushallituksen tuella toteutettavaa kansallista opettajien Kestävä tulevaisuus ja laaja-alainen osaaminen -täydennyskoulutusta ”Tulevaisuusfoorumi – Satavuotiaan Suomen tulevaisuus” -paneelin. Tilaisuus pidetään perjantaina 25.11.2016 klo 12.30-14.00 Metropolian Leppävaaran kampuksella.

Paneelissa käsitellään mm. seuraavia teemoja:

  • Miten pitäisi suhtautua digitalisaatioon, globalisoitumiseen ja elämän ekologisen perustan rapautumiseen?
  • Mitä tarvitaan enemmän ja mitä vähemmän hyvän elämän elämiseksi? Mitkä ovat merkitykselliseksi koetun elämän tekijät? Millaisessa yhteiskunnassa kansalaiset voisivat olla kaikkea sitä, mitä ihminen parhaimmillaan voi olla?
  • Millaisia valintoja pitäisi tehdä, jotta tulevat sukupolvet voisivat olla meistä ylpeitä? Kuinka rakennetaan luottamusta herättävä tulevaisuus jokapäiväisillä valinnoilla ja poliittisella päätöksenteolla?
  • Mitä ihmisen pitäisi oppia ja miten?

Paneelin moderaattorina toimii Arto O. Salonen Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Keskustelemassa ovat Marja-Liisa Viherä, Marjatta Bardy, Eva Heiskanen, Nani Pajunen ja Erkka Laininen.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille, ja siihen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta. Ilmoittaudu 21.11.2016 mennessä sähköpostilla: eeva.hara-lindstrom(at)metropolia.fi

Ilmoita samalla, osallistutko paikan päällä vai etäyhteydellä. Lisätietoja antavat yliopettaja Arto O. Salonen sekä lehtori Eeva Hara-Lindström (etunimi.sukunimi@metropolia.fi).

Kestävä tulevaisuus ja laaja-alainen osaaminen

Tulevaisuusfoorumi järjestetään osana Opetushallituksen tuella toteutettavaa kansallista opettajien Kestävä tulevaisuus ja laaja-alainen osaaminen -täydennyskoulutusta. Tässä maksuttomassa, viiden opintopisteen laajuisessa koulutuksessa annetaan tukea uusien perusopetuksen ja lukioiden opetussuunnitelmien tavoitteiden toteutukseen ja arviointiin.

Koulutuksen yksi keskeisistä tavoitteista on laaja-alaisen osaamisen tavoitteiden kytkeminen opetukseen ja toteutumisen seuranta. Eräs näistä osaamisen tavoitteista on monilukutaito, joka tukee kriittisen ajattelun ja oppimisen taitojen kehittymistä. Monilukutaitoon sisältyy monia erilaisia lukutaitoja, joita kehitetään kaikessa opetuksessa. Oppilaiden tulee voida harjoittaa taitojaan sekä perinteisissä että monimediaisissa, teknologiaa eri tavoin hyödyntävissä oppimisympäristöissä.

Toinen mediakasvatukseen liittyvä laaja-alaisen osaamisen taito on tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen. Tätä tuetaan koulutuksessa ja erityisesti sen toteutuksessa, digitaalisten oppimateriaalien kuten opetusvideoiden ja etätehtävien avulla. Lisäksi etäosallistuminen lähipäivien koulutukseen onnistuu selaimella käytettävän Adobe Connect Pro-ohjelman avulla.

Koulutuksessa on valittavana on kolme toteutusvaihtoehtoa, joista ensimmäiseen voi ilmoittautua 3.11.2016 saakka. Mukaan otetaan enintään 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoja koulutuksen sisällöistä ja aikataulusta täällä. Ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.