15.2.2018Laura Pönkänen

Vuoden Huiput -festivaali

Järjestäjä: Grafia ry

Sijainti: Clarion-hotelli, Helsinki

Aloituspäivä: 1.3.2018

Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia ry järjestää toista kertaa Vuoden Huiput -festivaalin Clarion-hotellissa.

Toista kertaa järjestettävä Vuoden Huiput -festivaali kokoaa yhteen luovan alan kansainvälisiä ja kotimaisia suunnannäyttäjiä.

Festivaalin avaa graafisen suunnittelun maailmantähti Eike König. Norjan arkkitehtuuriylpeys Snøhetta on laajentanut toimintaansa myös brändisuunnittelun puolelle, josta tulee kertomaan Snøhettan brand design -osaston johtaja Martin Gran.

Festivaalipäivän päättää muotoilija, sosiologi Leyla Acaroglu, joka kertoo keynote-puheenvuorossaan muotoilun keinoista maailman pelastamiseen.

Festivaalin kotimaisessa ”Kerronta ja karikot someviestinnässä” -kokonaisuudessa kuullaan tietokirjailija, bloggari Katleena Kortesuon näkemys siitä, miten visuaalinen viestintä aloittaa kriisin ja kuinka se lopettaa sen. Pappi ja viestintäammattilainen Jussi Kosken kertoo tarinoista ja persoonista tubevaikuttamisessa. Lisäksi toimittaja, käsikirjoittaja Veera Ojola avaa tarinankerronnan saloja Instagramissa.

Lue lisää festivaalista ja katso tapahtumien aikataulu täältä.

Grafia on yli tuhannen visuaalisen viestinnän suunnittelijan järjestö. Grafia on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen toimija, joka edistää alan ja jäsentensä arvostusta ja etuja. Grafia järjestää Suomen merkittävintä luovan suunnittelun kilpailua, Vuoden Huippuja. Vuoden Huiput on osa Art Directors Club of Europe -verkostoa.