19.10.2017Mediakasvatusseura

Äänestä vuoden 2017 Pelikasvattaja!

Vuoden Pelikasvattaja valitaan tänä vuonna neljättä kertaa! Pelikasvattajien verkosto on valinnut kymmenistä ehdokkaista neljä ajankohtaista ehdokasta avoimeen yleisöäänestykseen. Vuoden pelikasvattaja paljastetaan ja palkitaan Peliviikon lauantaina GameXpo -messuilla Helsingissä.

Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä omaa suosikkiasi 30.10.2017 mennessä:

Ehdokas 1: Ammattiopisto Prakticum

Ammattiopisto Prakticum on vuodesta 2015 lähtien toteuttanut esports-opetusta. Toiminnassa on painotettu erityisesti nuorten hyvinvointia pelaamisen kontekstissa. Prakticumin eUrheilu-oppiaineessa keskitytään kasvattamaan pelaajista parempia urheilijoita tukemalla heitä monipuolisesti sekä henkisellä että fyysisellä tasolla. Prakticum myös järjestää vuosittain toisen asteen oppilaitosten välisen Insomnolence peliturnauksen. Opiskelijolla on suuri rooli niin sponsorien hankkimisesta, kuin tapahtuman rakentamisessa ja tuottamisessa.

Ehdokas 2: Elina Lappalainen

Elina Lappalainen on suomalainen toimittaja ja tietokirjailija. Lappalainen on kirjoittanut kaksi peleihin liittyvää kirjaa. Vuonna kirjoitettu ”Pelien valtakunta” on läpileikkaus suomalaisen peliteollisuuden noususta. Tänä vuonna Jussi Kaakisen kanssa kirjoitettu ”Nyt pelittää! Miten pelejä tehdään?” kertoo pelisuunnittelijan, graafikon, ohjelmoijan ja muusikon työstä hauskasti ja havainnollisesti lapsille ja heidän kasvattajilleen.

Ehdokas 3: Mikko Meriläinen

Pelitutkija Mikko Meriläinen valmistelee Suomen ensimmäistä väitöskirjaa pelikasvatuksesta. Meriläinen luennoi monipuolisesti digitaalisen pelaamisen teemoista, erityisesti pelikasvatuksen näkökulmasta ja on usein asiantuntijana pelikulttuuria käsittelevissä uutisissa. Mikko Meriläinen on ollut aktiivinen toimija Pelikasvattajien verkostossa sen perustamisesta saakka ja ollut mukana kirjoittamassa ja toimittamassa Pelikasvattajan käsikirjaa.

Ehdokas 4: Suomen pelimuseo

Tänä vuonna avattu Suomen pelimuseo Tampereella esittelee monipuolisesti suomalaista pelikulttuuria ja kertoo, kuinka digitaalinen pelaaminen Suomessa alkoi ja kehittyi vuosien saatossa. Digitaalisten pelien lisäksi museo kertoo myös lauta-­ ja roolipeleistä. Pelit ja elämykset ovat tärkeä osa Suomen pelimuseota. Kävijät pääsevät kokeilemaan eri aikakausien pelejä niiden oikeissa ympäristöissä. Museosta löytyy esimerkiksi pelihalli, jossa on kokeiltavana peliautomaatteja 1970­-luvun elektromekaanisista laitteista alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat