16.5.2017Sanni Mäntyniemi

Aikamatkaajat esittelee ”ennen ja nyt” -valokuvapareja tutuista paikoista

Yhteisöllinen Aikamatkaajat-kampanja haastaa tutkimaan omaa lähiympäristöään ja osallistumaan valokuvanäyttelyn rakentamiseen lisäämällä “ennen ja nyt” -kuvapareja Suomen kartalle. Kuka tahansa voi osallistua Aikamatkaajat-valokuvauskampanjaan etsimällä vanhan valokuvan Finna.fi-palvelusta tai omista kuvistaan ja ottamalla samassa paikassa uuden, muutosta kuvastavan valokuvan. Kuvaparin voi lähettää Suomen kartalle täällä tai jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #aikamatkaajat.

Kirjastoissa, museoissa, arkistoissa ja muissa kulttuurilaitoksissa on digitoitu vuosien ajan suomalaista kulttuurihistoriaa. Kansalliskirjaston ylläpitämä Finna.fi-palvelu kokoaa museoiden, kirjastojen ja arkistojen avoimet aarteet yhteen paikkaan. Uudella Finna Street -hakuominaisuudella voi löytää kuvia myös oman sijaintitiedon perusteella.

Aikamatkaajat-kampanja jatkuu itsenäisyyden juhlavuoden loppuun asti. Kampanjan aikana Aikamatkaajiin lähetetyt kuvaparit kootaan paikkakunnittain valokuvaesityksiksi, joita voi esittää tämän vuoden ajan julkisissa tiloissa. Suomen satavuotispäiväksi Aikamatkaajien kuvista kootaan myös näyttely Suomen valokuvataiteen museoon.

Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Finna sekä Suomen valokuvataiteen museo.

Aikamatkaajat-kampanjan kuviin pääset tutustumaan täällä.

5201-kinodia Skannaus: Turun museokeskus / Mikko Kyynäräinen

Raitiovaunu nro 3 pysäkillä ja nro 2 saapumassa Turun kauppatorin pysäkille.
C. J. Gardberg 1972. Turun museokeskus.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Bussi 56 Turun kauppatorilla. Ville Malinen 2017, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat