8.2.2017Katri Schroderus

Digiboom-kampanjan tavoitteena digitaitonen sukupolvi

digiboom

Pelastakaa Lapset ry käynnistää yhdessä Soneran kanssa Digiboom – Lapsen oikeudet digitaalisessa mediassa -kampanjan. Koko vuoden kestävä hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Hanke nostaa esiin lasten ja nuorten kokemuksia oikeuksien toteutumisesta esimerkiksi verkko- ja peliyhteisöissä. Tavoitteena on, että lapsen oikeudet toteutuvat jatkossa paremmin.

Juhlavuoden aikana kymmeniä tuhansia nuoria autetaan parantamaan digitaalisia valmiuksiaan yhteisissä tapahtumissa. Nuorten äänet ovat kuultavissa tänään avatulla www.digiboom.fi -sivustolla koko vuoden ajan. Sivustolle kootaan tietoa tapahtumista, apua sekä tukea nuorille netinkäyttöön ja jaetaan fiiliksiä eri tapahtumista. Sivustolla voi tutustua nuorten oikeuksiin digitaalisessa mediassa ja tehdä konkreettisia tekoja, jotta lapsen oikeudet digitaalisissa ympäristöissä toteutuisivat paremmin.

Vuoden aikana Pelastakaa Lapset ja Sonera osallistuvat yhdessä erilaisiin nuorisotapahtumiin. Kampanjavuosi starttaa hiihtolomatapahtuma Reaktorissa 22.−24.2.2017 Helsingissä. Yhteistyö jatkuu myös juhlavuoden jälkeen, sillä Sonera ja Pelastakaa Lapset ovat sitoutuneet kolmivuotiseen yhteistyöhön erityisesti lasten seksuaalisen hyväksikäytön ennaltaehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi digitaalisissa ympäristöissä.

Lisätietoja kampanjasta saat osoitteesta www.digiboom.fi sekä sähköpostitse osoitteesta digiboom@pelastakaalapset.fi.

Vuoden tapahtumista jaetaan tietoa ja tunnelmia myös sosiaalisen median kanavissa tunnisteella #digiboom. Kampanjan (digiboom.fi) löydät Twitteristä, Facebookista, Instagramista ja Snapchatista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat