30.5.2016Arla Pitkämäki

Generation 2017 – haetaan nuoria tekijöitä uudenlaiseen näyttelyyn

Suomeen ollaan luomassa uutta, nuorten visuaalista ilmaisua esittelevää näyttelyä. Joka kolmas vuosi järjestettävä näyttely tuo esille laajalla skaalalla sen hetkisten 15–23-vuotiaiden nuorten tapoja ilmaista itseään, kiinnostuksen kohteitaan ja näkemyksiä maailmasta. Näyttely tarjoaa nuorille mahdollisuuden saada esille tuotoksiaan valtakunnalliseen, näyttävään ja julkisuudessa näkyvään näyttelyyn.

Näyttely on avoin uusille ja kokeileville nuorten visuaalisen ilmaisun muodoille. Siihen etsitään teoksia mm. pelimaailman ja sosiaalisen median ilmiöiden, urbaanin taiteen, cosplayn sekä kuvataiteen ja käsityön nykymuotojen parista. Näyttelyyn pyritään sisällyttämään myös paljon toiminnallisuutta ja osa teoksista voi syntyä projektimuotoisessa työskentelyssä, jossa ammattilaiset toimivat mentoreina nuorille. Näyttely tulee olemaan esillä gallerianäyttelynä ja kaupunkitilassa sekä virtuaalinäyttelynä. Osa sen sisällöistä on esillä ja tapahtuu kokonaan some-ympäristössä. Triennaalin ensimmäinen, pilottinäyttely

Siispä tervetuloa keskiviikkona 17.8.2016 klo 14–17 Amos Andersonin taidemuseoon tilaisuuteen, jossa näyttelyhankkeesta kerrotaan enemmän ja otetaan vastaan eri alojen toimijoiden ideoita ja näkemyksiä! Ilmoittautuminen 12.8.2016 mennessä sähköpostitse osoitteseen paivi.venalainen@artcentre.fi Lisätietoja näyttelystä ja siihen liittyvistä käytännöistä antaa pilottivaiheen tuottaja Päivi Venäläinen p. 050 308 3625


Generation 2017 on esillä touko-elokuussa 2017 Helsingissä. Näyttelyä voidaan kierrättää myöhemmin myös muilla paikkakunnilla. Vuodesta 2020 lähtien näyttelyt ovat esillä uudessa Amos Rex -museossa. Generation 2017 -näyttelyn teoshaku alkaa syksyllä 2016. Teosehdotukset ladataan sähköiselle alustalle. Pilottinäyttelyyn tulevat teokset valitsee kuraattori Laura Köönikkä. Jatkossa jokaiseen näyttelyyn valitaan oma kuraattori tai kuraattoriryhmä, jossa voi olla mukana myös nuoria. Sekä Generation 2017 -näyttelystä että koko näyttelykonseptista julkaistaan enemmän tietoa elokuussa 2016, nyt onkin toivottavaa levittää tietoa näyttelystä sekä nuorten kanssa toimiville aikuisille että nuorille.

Näyttelyn taustalla on kolme pääyhteistyökumppania, jotka haluavat nostaa nuoret esiin visuaalisen kulttuurin tekijöinä. Amos Andersonin taidemuseon kohdalla näyttely on osa museon laajentumiseen liittyvää strategista tavoitetta ottaa keskeiseksi kohderyhmäksi alle 25-vuotiaat myös näyttelytoiminnan sisällöissä. Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus haluaa vahvistaa nuorisoalan toimijoiden ja kulttuurilaitosten yhteistyötä, joka lisää nuorten osallisuutta ja ilmaisun mahdollisuuksia. Hyvinkäällä sijaitseva, valtakunnallisesti toimiva Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö on nuorisotyön, taidekasvatuksen ja taiteen kentällä verkostoitunut toimija, jonka valtakunnallinen tehtävä on kehittää nuorisotyötä visuaalisen kulttuurin alalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat