7.2.2017Maura Minerva

Help.some-mobiilisovellus tarjoaa apua lapsille ja nuorille

Help.some on Suomen ainoa lapsille ja nuorille suunnattu mobiilisovellus, josta nuori voi saada tietoa ja tukea esimerkiksi erilaisissa kiusaamis- ja häirintätapauksissa, seksuaaliseen ahdisteluun ja hyväksikäyttöön liittyvissä kysymyksissä sekä muiden rikosasioiden selvittelyssä ja rikoksen uhreja koskevissa asioissa. Sovelluksesta on Android-version lisäksi julkaistu nyt myös iOS-versio. Viime vuonna palvelun kautta autettiin yli 700 nuorta.

Ikävät ja ahdistavat tilanteet, kuten kiusaamisen, häirinnän tai ahdistelun kohteeksi joutuminen ovat usein hämmentävä kokemus lapselle. Häpeän- tai syyllisyydentunne voi estää lasta kertomasta tapahtuneesta läheisille aikuisille. Sovelluksen keskeisenä tavoitteena on etsiä nuoren kanssa mahdollisimman nopeasti ratkaisuja vaikeaan tilanteeseen. Lapsen kysymyksiin vastataan 48 tunnin sisällä. Uutena ominaisuutena sovelluksessa on, että lapsi voi keskustella suoraan palvelua ylläpitävän Pelastakaa Lasten ry:n sekä Rikosuhripäivystyksen päivystäjien kanssa ilman puhelinnumerokirjautumista.

Sovellus on kehitetty Pelastakaa Lapset ry:n Lapset ja digitaalinen media -yksikön, Helsingin poliisilaitoksen nettipoliisin ja Rikosuhripäivystyksen yhteistyöhankkeessa. Pelastakaa Lapset ry:n Lapset ja digitaalinen media -yksikkö pyrkii turvaamaan ja edistämään lasten asemaa ja oikeuksia internetin ja muun digitaalisen median luomien erityisten haasteiden suhteen. Helsingin nettipoliisi pyrkii ennalta ehkäisemään rikoksia, madaltamaan kynnystä ottaa yhteyttä poliisiin ja puuttumaan akuutisti etenkin sosiaalisessa mediassa tapahtuviin rikoksiin. Rikosuhripäivystys tarjoaa käytännön neuvoja ja tukea rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi joutuneille, heidän läheisilleen ja rikosasiassa todistaville.

Sovelluksen toimijoilla on chat-palveluita sekä viiveellinen kysy-vastaa-palvelu, joihin vastaavat nettipoliisit sekä Rikosuhripäivystyksen ja Pelastakaa Lapset ry:n työntekijät. Pelastakaa lapset ry:n chat on auki ti-to klo 18-21, ja Rikosuhripäivystyksen chat arkisin 9-15 ja lisäksi maanantai-iltaisin 17-19. Help.somessa voi tutustua pikaoppaisiin, joissa neuvotaan erilaisten pulmallisten tilanteiden ratkaisuissa. Lisäksi sovelluksessa on kalenteri, jossa näkyy myös muut avoinna olevat chatit ja nuorille suunnatut verkkopalvelut.

Sovelluksen voi ladata maksutta Google Playsta ja App Storesta, se löytyy nimellä Help.some.

Latauslinkit ja lisätietoa: www.helpsome.fi

help-some

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat