31.10.2016Katri Schroderus

Ilmoita lapsia koskevasta seksuaalisesta verkkosisällöstä Nettivihjeellä

nettivihje_logo
Pelastakaa Lapset ry:n Lapset ja digitaalinen media -yksikön ylläpitämän Nettivihjeen kautta kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen laittomaksi epäilemästään lapsia koskevasta seksuaalisesta verkkosisällöstä. Tätä voivat olla esimerkiksi seksuaaliset kuvat tai videot, joissa esiintyy alaikäisiä lapsia ja nuoria. Jokainen vihje tutkitaan mahdollisuuksien mukaan 48 tunnin sisällä niiden saapumisesta.

Kaikki Suomeen liittyvä laittomaan aineistoon tai toimintaan viittaava tieto välitetään viranomaisille Suomessa arviointia ja mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Jos aineisto sijaitsee ulkomaisella sivulla, Nettivihje välittää tiedon laittomasta aineistosta INHOPE – verkoston jäsenelle siihen maahan, jossa laiton aineisto sijaitsee sekä Suomessa Keskusrikospoliisille. INHOPE-verkostoon (International Association of Internet Hotlines) kuuluu 51 vihjepalvelua 45 eri maassa ja Nettivihje on osa tätä verkostoa (3/2016). Verkoston tavoitteena on edistää lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän laittoman materiaalin poistamista verkossa kansallisessa ja kansainvälisessä yhteistyössä.

Nettivihjeen kautta vastaanotetaan tuhansia vihjeitä vuosittain ja laittomista kuvista noin 90 % poistuu internetistä keskimäärin 3 työpäivän sisällä (2014). Jokainen vihje on tärkeä, eikä lapsia koskevaa seksuaalista verkkomateriaalia pitäisi koskaan sivuttaa.

Ilmoita, älä sivuuta: https://www.nettivihje.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat