3.11.2017Anna Jaakonaho

Kestävää päätöksentekoa -mobiilikurssi lisää kestävän kehityksen tavoitteiden tuntemusta

Suomen YK-liiton koordinoima Kestävää päätöksentekoa -mobiilikurssi on uudenlainen tapa lisätä tietoa kestävän kehityksen tavoitteista ja kestävästä päätöksenteosta. Kurssin aineisto on helposti käytettävissä mobiilipohjaisena ja se on kaikille saatavilla maksuttomana. Kurssi toteutetaan esivaiheessa suomeksi ja englanniksi sekä tulevaisuudessa mahdollisesti myös ruotsiksi.

Kurssin ensisijaisena kohderyhmänä Suomessa ovat nykyiset paikallistason päättäjät. Kuntalaiset on kuitenkin myös huomioitu kurssin toisena pääkohderyhmänä ja kurssi sopii kaikille yläkouluikäisille tai sitä vanhemmille. Kurssin viisiosainen aineisto tukee paikallistason päätöksentekoa ja esittelee useita esimerkkejä kestävän kehityksen toimeenpanosta suomalaisissa kunnissa. Osiossa tarkastellaan kestävää kehitystä eri näkökulmista ja ne tutustuttavat oppijan kestävän kehityksen erilaisiin tavoitteisiin. Kukin osio sisältää noin 20 oppimiskorttia, mikä vastaa suurin piirtein yhden päivän opiskelua.

Kurssin osiot ovat:

  1. Kunta osana maailmaa – kestävän kehityksen tavoitteet
  2. Kestävää taloutta ja toimeentuloa
  3. Ketään ei jätetä – sosiaalinen kestävyys
  4. Planeetan rajat – ympäristön kestävä kehitys
  5. Hyvän elämän avaimet – kulttuurinen kestävyys

Kurssi kattaa kaikki seitsemäntoista YK:n laatimaa kestävän kehityksen tavoitetta. Se pyrkii vastaamaan kysymykseen: mitä päätöksenteossa tulee ottaa huomioon kestävän kehityksen näkökulmasta?

Kurssin tilaajana toimii Suomen YK-liitto ja sen tuottaa suomalainen mobiilioppimisen sovelluksiin erikoistunut Funzi.

Kestävän kehityksen tavoitteet ja toimintaohjelma (Agenda 2030) laadittiin YK:ssa vuonna 2015. Niiden päämääränä on saada aikaan maailmanlaajuisesti kestävämpi kehityssuunta vuoteen 2030 mennessä. Yksi merkittävimpiä tavoitteita on köyhyyden poistaminen, mutta sen toteutumiseen tarvitaan myös muiden tavoitteiden edistämistä. Tällaisia ovat esimerkiksi kestävä talouskasvu, sosiaalisten tarpeiden palvelujen kehittäminen sekä ympäristön suojelu.

Kurssimateriaali löytyy suomeksi täältä ja englanniksi täältä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat