18.8.2016Arla Pitkämäki

Kopiraittilan koulu – opi tekijänoikeuksista pelillisten tehtävien ja testien kautta

kopiraittilan_koulu_kopiraitti_01-300x238Mitä tekijänoikeudet ovat ja kuinka ne näkyvät koulumaailmassa ja nuorten arjessa? Millä tavalla verkossa olevaa materiaalia voi hyödyntää projektitöissä? Näihin ja lukuisiin muihin opettajia ja oppilaita askarruttaviin tekijänoikeuskysymyksiin löytyy vastaus Kopioston tuottamasta uudesta verkossa olevasta maksuttomasta opetusmateriaalista Kopiraittilan koulusta.

Kopiraittilan koulu tarjoaa peruskoulun eri luokka-asteille sopivaa, uusien opetussuunnitelmien tavoitteita vastaavaa opetusmateriaalia verkossa. Kullekin ikäluokalle on tarjolla juuri kyseiselle ikäryhmälle suunnattua materiaalia. Opettajalle löytyy opettajanhuoneesta omaa materiaalia opetuksen tueksi. Toisen asteen koulutusta sekä opettajan- ja täydennyskoulutusta varten julkaistaan materiaalia ensi vuoden alussa. Kopiraittilan koulussa opitaan pelillisten tehtävien ja testien kautta tekijänoikeuden kunnioittamista, teosten käyttöä, lähdemerkintää ja paljon muuta uuden opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Materiaali toimii 1-2 oppitunnin opetuskokonaisuutena tai pieninä palasina lukuvuoden aikana esimerkiksi ennen projektityön aloittamista lähdemerkinnän tai kuvien käytön kertauksena.

Opetusmateriaalin ovat tuottaneet tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry yhteistyössä Opetushallituksen, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kanssa. Kopiraittilan koulun sisällön ovat laatineet opetusalan ja tekijänoikeuden asiantuntijat. Lisätietoja saat täältä. Huomaa myös sivustoa esittelevä YouTube-video!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat