11.10.2017Melissa Castrén

Kysely: some laajentaa ikäihmisten sosiaalisia piirejä

Eläkeliiton ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n LähiVerkko-projekti on selvittänyt ikäihmisten sosiaalisen median käyttöä. Kysely toteutettiin toukokuussa 2017 ja siihen vastasi 1561 60–90-vuotiasta internetin käyttäjää.  Kyselyssä selvisi, että 90 prosenttia nettiä käyttävistä 60–90-vuotiaista on käyttänyt jotain sosiaalisen median palvelua.

Kyselyn yhteenvedosta käy ilmi, että Facebook oli ylivoimaisesti tunnetuin sosiaalisen median palvelu vastaajien keskuudessa. Toisena ja kolmantena tulivat Skype ja Youtube. Sosiaalisen median käyttö vaikuttaa laajentavan ikäihmisten sosiaalisia piirejä; yli 60 prosenttia vastaajista ilmoitti olevansa somen kautta säännöllisesti yhteydessä ystäviin, tuttaviin ja perheenjäseniin. Puolet vastaajista kertoi myös löytäneensä somen avulla uudelleen vanhoja tuttuja. Lisäksi lähes kaksi kolmasosaa (59 prosenttia) vastasi sosiaalisen median vähentäneen yksinäisyyden tunnetta.

70 prosenttia vastaajista kertoi saaneensa tukea palveluiden käyttöön joltain läheiseltä, kuten lapsilta, lastenlapsilta tai ystäviltä. Yhtä suuri osa kertoi myös kiinnittävänsä paljon huomiota yksityisyyden suojaamiseen somessa.

Lue lisää Lähiverkon sivuilta.

Lisätietoja:

Marja Pakarinen
projektipäällikkö Lähiverkko-projekti
marja.pakarinen(a)elakeliitto.fi
puh. 040 7257 362

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat