10.4.2017Sanni Mäntyniemi

Kysely somen ikärajoista nuorille

Lastensuojelun Keskusliitto tekee raporttia lasten ja nuorten somen käytöstä ja niihin liittyvistä ikärajoista. Raportin aihe liittyy EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen, joka on tullut voimaan toukokuussa 2016 ja sitä aletaan soveltaa vuonna 2018. Parhaillaan oikeusministeriön asettamassa työryhmässä pohditaan, mitä tietosuoja-asetus tulee merkitsemään muun muassa lasten ja nuorten oikeuksien kannalta. Raportti valmistuu kesällä 2017 ja se julkaistaan Lastensuojelun Keskusliiton verkkosivuilla.

Lastensuojelun Keskusliitto on julkaissut 13-17-vuotiaille tarkoitetun kyselyn, jonka tavoitteena on selvittää, mitä nuoret ajattelevat muun muassa somepalveluiden ikärajoista ja vanhempien suostumuksesta niiden käyttöön. Kyselyyn vastatessa ei tarvitse kertoa nimeä eikä raportista voi tunnistaa vastaajia. Kyselyyn voi vastata 23.4.2017 saakka.

Vastanneiden kesken arvotaan 5 kpl 2 leffalipun pakettia ja Louie Stowellin Oikeella tavalla online -kirja. Arvontalomakkeelle pääsee, kun on painanut Lähetä-nappia. Kyselyn vastauksia ei voida yhdistää nuoren arvontaa varten antamiin yhteystietoihin.

Kysely on lyhyt ja siihen vastaaminen kestää vain hetken. Kyselyyn pääset tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat