20.2.2018Laura Pönkänen

Lastenkirjainstituutti 40 vuotta: kevään toimintaa & tapahtumia

Lastenkirjainstituutti  on valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä lastenkirjataiteen edistämis- ja tiedotuskeskus ja erikoiskirjasto. Lastenkirjainstituutti täyttää 40 vuotta 2018, ja juhlavuoden aikana instituutissa järjestetään monenlaista toimintaa.

Lastenkulttuurilehti Onnimannin vuoden 2018 numerot 1 ja 2 ilmestyvät kaksoisnumerona 20.4., joka on Lastenkirjainstituutin 40-vuotisjuhlanumero. Onnittelut yhteisilmoitukseen ja ilmoitusvaraukset on mahdollista lähettää 15.3. mennessä osoitteeseen seija.haapakoski (a)lastenkirjainstituutti.fi tai puhelimitse numeroon 050 4632 780.

Tarinakamari-iltoja järjestetään Lastenkirjainstituutin kirjastossa Tamperella kevään 2018 aikana. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kirjakori-näyttelyyn 5.4.–18.5. on koottu kaikki Lastenkirjainstituutin kokoelmissa olevat vuonna 2017 ilmestyneet kotimaiset ja käännetyt lasten- ja nuortenkirjat.

Lastenkirjakahveilla keskustellaan ajankohtaisista lasten- ja nuortenkirjoista kahvikupillisen ääressä. Tilaisuudet järjestetään Tampereella kevään 2018 aikana.

Lastenkirja rasismin ehkäisijänä – Kansainvälinen lastenkirjapäivän seminaari järjestetään Annantalon taidekeskuksessa Helsingissä 27.3.2018. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden asemaa edistävän IBBY Finlandin Lastenkirjapäivän seminaarissa keskustellaan lasten- ja nuortenkirjallisuuden roolista rasismin ehkäisemissä. Seminaari on osallistujille maksuton. Ilmoittautumiset 22.3. mennessä pyydetään sähköpostitse osoitteeseen noora.irene@gmail.com. Seminaarin ohjelma löytyy täältä.

Seminaarin yhteydessä jaetaan myös ensimmäinen Aarresaari-palkinto ansiokkaalle lasten- tai nuortenkirjan käännökselle.

Lue lisää Lastenkirjainstituutin kevään 2018 tapahtumista täältä.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat