22.2.2018Laura Pönkänen

Maailman parhaat uutiset -työpajoja ja uusi opas

Keväällä 2018 Suomen YK-liiton hankkeessa pohditaan uutisoinnin merkitystä kestävän kehityksen ja demokratian toteutumiselle. Hankkeessa nuoret visioivat ja kirjoittavat maailman parhaita uutisia globaaleista teemoista kriittistä medialukutaitoa hyödyntäen.

Nyt on mahdollisuus ilmoittautua mukaan tekemään ja analysoimaan globaaleja uutisaiheita ja maailman tapahtumia.  Ilmoita luokkasi mukaan kirjoittamaan maailman parhaita uutisia, tilaa uutistyöpaja tai osallistu teemawebinaareihin keväällä 2018. Kohderyhmänä ovat 13–20-vuotiaat nuoret.

Ilmoita luokkasi mukaan kirjoittamaan uutisia tammi-huhtikuussa. Maailman parhaat uutiset on toimintamalli, jonka avulla tutkitaan uutisia mediakriittisesti sekä harjoitellaan kehitysuutisten kirjoittamista positiivisesta näkökulmasta. YK-liiton tuottama uusi opas tarjoaa konkreettisia vinkkejä tiedonhakuun hyvien kehitysuutisten tekemiseen. Lataa opas täältä.

Uutiset voi kirjoittaa suoraan maailmanparhaatuutiset.fi -sivuille tai lähettämällä ne osoitteeseen toimisto(a)ykliitto.fi.

Varatkaa oma uutistyöpaja (2×45 min tai 45 min verkon välityksellä) helmi-huhtikuussa. Järjestämme työpajoja mahdollisuuksien mukaan haluamanne ajankohtana. Työpajoissa käsitellään ja kirjoitetaan hyviä kehitysuutisia.

Osallistukaa koko luokalle suunnattuihin teemawebinaareihin. Mukana keskustelemassa mm. pitkän linjan ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen. Päivämäärät tarkentuvat lähiaikoina.

Nuorten virtuaalitoimituksessa on vielä muutama paikka vapaana kirjoittamisesta ja toimitustyöstä kiinnostuneille nuorille. Virtuaalitoimitus toimittaa Maailman parhaat uutiset -lehden yhteistyössä YK-liiton kanssa. Lisätietoa löytyy täältä.

Ilmoittautuminen työpajoihin, webinaareihin tai virtuaalitoimitukseen (milloin ja mihin osallistutte, luokka, oppilasmäärä): christa.prusskij(a)ykliitto.fi.

Lisätietoa YK-liiton koulutus- ja oppimateriaaleista löytyy täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat