23.11.2017Anna Jaakonaho

Matkapuhelin yhä suositumpi laite netin käyttöön – myös käyttötarkoitukset monipuolistuvat

Tilastokeskuksen Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö -tutkimus 2017 kartoittaa muun muassa internetin ja yhteisöpalvelujen käytön aktiivisuutta Suomessa.

Tutkimuksen mukaan matkapuhelin on yhä suositumpi laite netin käyttöön. Älypuhelin on käytössä suomalaisista 77 prosentilla ja 68 prosenttia 16–89-vuotiaista suomalaisista on käyttänyt nettiä matkapuhelimella kodin ja työpaikan ulkopuolella liikkuessaan. Muiden mobiililaitteiden suosio netin käytössä ei ole kasvanut viime vuodelta.

Netin käyttö puhelimella on myös monipuolistunut. Nettiä käytetään pääasiassa asioiden hoitamiseen, viestintään, medioiden seuraamiseen ja tiedonhakuun. Pankkiasioiden hoitaminen on verkkoasioinnissa yleisintä ja myös viranomaisten sekä muiden julkisten palveluiden kanssa asioidaan yhä useammin netin kautta. Ostosten tekeminen verkossa on myös jatkuvassa kasvussa.

Yhteisöpalvelut ovat yhä suositumpia, sillä 16–89-vuotiaista jo kuusi kymmenestä käyttää jotakin yhteisöpalvelua. Käyttö on kasvanut muutamilla prosenttiyksiköillä vuosittain. Sen sijaan esimerkiksi verkkouutisten välitön kommentointi sekä blogien ja keskustelupalstojen seuraaminen ovat menettäneet suosiotaan aiemmasta.

Lue lisää Tilastokeskuksen Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö -tutkimuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat