19.1.2015Isabella Holm

Mediakasvatuksen tori innostaa uuden oppimiseen Educassa!

Opetusalan suurimman vuosittaisen tapahtuman, Educa-messujen teemana on ”Tulevaisuus tehdään nyt!”. Suomalaisen mediakasvatusosaamisen kärkeä voit tulla tapaamaan Mediakasvatuksen torille 23.1-24.1 Messukeskukseen.

Ota mediakasvattajaselfie!

Mediakasvatuksen torilla messukävijä voi aloittaa valokuvauttamalla itsestään oman mediakasvattaja-selfien. Tämän jälkeen voi kiertää toria keräämässä tuoreimpia materiaaleja ja tietoa mediakasvatuksen tueksi.

Torin iloiselta ja asiantuntevalta mediakasvatusväeltä saat vinkit uusimpiin media- ja elokuvakasvatuksen työkaluihin ja koulutuksiin, ideoita paikalliseen mediakasvatusyhteistyöhön sekä tietoa tekijänoikeuksista ja koulujen mediakasvatustyötä helpottavista lisensseistä.

Tänä vuonna Mediakasvatuksen torilla:

 • Mediakasvatusseuran osastolta voit kerätä talteen Mediakasvattajan muistilistan ja kysyä kiperiä kysymyksiä mediakasvatuksesta! Vierailevat asiantuntijat paikalla perjantaina 23.1 klo.11-13 vastaavat kävijöiden kysymyksiin suojelusta, osallistamisesta ja seksuaalisuudesta digitaalisessa mediassa.
 • Mediataiteen käyttöä koulussa esittelee AV-Arkki. Esittelyssä on muun muassa AV-arkki.fi/edu –nettipalvelu, joka tarjoaa helppokäyttöistä ja hyvin suunniteltua opetusmateriaalia lasten ja nuorten media- ja taidekasvatukseen. Jaossa myös uusin Mikä on totta?-julkaisu.
 • Mediataitoviikko lähestyy! Kansallisen audiovisuaalisen instituutin osastolla jaetaan tuoretta materiaalia juuri Mediataitoviikkoa ajatellen. Täällä pääset myös pohtimaan omaa mediasuhdettasi ottamalla mediakasvattaja-selfien!
 • Kirjaston fyysinen oppimisympäristö on tuttu. Entäpä digitaalinen ympäristö? Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut – Kirjastot.fi – tarjoavat aineistoa tiedonhaun, kirjallisuuden ja vaikkapa historian ja pelien opetukseen tekstinä, kuvina, videoina ja tehtävinä.
 • Haluaisitkö esittää oppilaille elokuvan? Tutustu siinä tapauksessa Koulukinon osastolla esiteltävään Elokuvakasvatuksen oppaaseen! Kirjan voi myös ostaa omaksi edulliseen messuhintaan.
 • Linkki – museot mediakasvattajiksi -hanke tuo Mediakasvatuksen torille museonäkökulman. Osastolla esitellään esimerkkien kautta museoita mediakasvatuksen oppimisympäristöinä. Kuulet muun muassa miten Instagramia tai lisättyä todellisuutta voi käyttää mediakasvatuksen välineinä.
 • M&M Viihdepalvelut kertoo osastollaan kaiken oleellisen Elokuvalisenssi- vuosiluvasta, jonka avulla voi laillisesti esittää tuhansia elokuvia joko opetus- tai viihdekäytössä.
 • TTVK antaa yleistä tekijänoikeusneuvontaa ja tiedottaa ajankohtaisista tekijänoikeutta ja piratismia koskevista asioista. Lisäksi TTVK tarjoaa maksutta kouluille ja oppilaitoksille opetusmateriaalia sekä kouluvierailuja

Tänä vuonna Mediakasvatuksen torin toteuttavat Mediakasvatusseura, Kirjastot.fi, Koulukino, KAVIn Mediataitokoulu, Suomen museoliiton Linkki-hanke, AV-arkki, Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry ja M&M Viihdepalvelu Oy:n Elokuvalisenssi.

Luentoja pelikasvatuksesta, nuorten mediakulttuurista ja mediakasvattajuudesta

Mediakasvatuksen torilaisia löytyy myös Educa-messujen ohjelmasta. Tässä otteita ohjelman mediakasvatustärpeistä (lisätiedot tiedotteen lopussa).

 • Minäkö mediakasvattaja? Mediakasvatusseuran Rauna Rahja purkaa mediakasvattajuutta alati muuttuvassa mediamaisemassa, 23.1 klo. 16.45-17.05, Tieto-lava
 • Selfiet, Snapchat ja #ftw? Pysyvätkö opettajat kärryillä nuorten mediamaailmoissa? Aihetta avaa Mediakasvatusseuran Isabella Holm, 23.1 klo. 17.05-17.25, Tieto-lava.
 • Digitaaliset pelit ja pelikasvatus. KAVI:n Tommi Tossavainen avaa pelien ihmeellistä maailmaa kasvattajan näkökulmasta, 23.1 klo. 17.15-18.00, Tahto-lava
 • Media kädet savessa. Miten oppilaiden osallistamisella mediakasvatukseen voi saada aikaan? Konkreettisiä vinkkejä antaa Jukka Haveri Tampereen mediakoulusta.

Mediakasvatuksen torin uutistointia ja ohjelmaa pääset seuraamaan Facebookista. Tarkemmat tiedot Educan ohjelmasta täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Uusimmat uutiset

 • Kategoriat