9.8.2017Melissa Castrén

Mediakasvatustietoutta selko- ja viittomakielellä

ERNOD – Erityisnuoret ja digiajan osallisuuden tukeminen monialaisissa toimintaympäristöissä -hankkeessa on tuotettu selko- ja viittomakielisiä materiaaleja Mediakasvatusseuran tuottamien mediakasvatusmateriaalien pohjalta.

Mediakasvattajan muistilista– ja Mediakasvatus pähkinänkuoressa -materiaalit ovat nyt saatavilla sekä selko- että viittomakielisinä. Materiaalien avulla nuorten kanssa toimivien ammattilaisten valmiudet tukea ja mahdollistaa erityisnuorten osallisuutta kasvavat.

Selkokieliset julkaisut

  • Selkokielisen Mediakasvattajan muistilista -julkaisun voit ladata täältä.
  • Selkokielisen Mediakasvatus pähkinänkuoressa -julkaisun voit ladata täältä.

Viittomakieliset videot

Viittomakieliset materiaalit ovat katsottavissa Mediakasvatusseuran Youtube-kanavalta.

ERNOD-hankkeen avulla on vastattu tarpeeseen edistää nuorten yhdenvertaisuutta kehittämällä erityisryhmien tarpeisiin soveltuvia mediakasvatuksen menetelmiä, lisäämällä tiedonsaantia ja kouluttamalla nuorten kanssa työskenteleviä toimijoita.

Elokuussa päättyvän hankkeen lopputuotoksena on julkaistu Sanna Lappalaisen, Virva Korpisen ja Joonas Pokkisen toimittama Aika digittää – näkökulmia ja menetelmiä erityisryhmien nuorten mediavaikuttamiseen. Julkaisu on kaksiosainen ja koostuu artikkelikokoelmasta sekä hankkeessa kehitettyjä digitaalisuutta soveltavia mediavaikuttamisen menetelmiä esittelevästä osiosta. Julkaisu on luettavissa täällä.

Hankkeen projektipäällikkö Sanna Lappalainen tarttuu myös Mediaksvatusseuran blogin vieraskynään otsikolla Media- ja digitaidot kuuluvat kaikille. Lue blogikirjoitus täällä.

ERNOD-hanke toteutetaan ajalla 1.9.2015–31.8.2017. Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina hankkeessa toimivat Humanistinen ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupunginkirjasto, Kouvolan kaupunginkirjasto ja Suomen Nuorisoseurat ry. Lue lisää hankkeestä täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat