29.3.2018Saara Sivonen

Mediapolku-toiminnasta uusia taitoja ja opetuskokemusta

 

Älypuhelimet, tabletit ja 3D-printterit olivat kovassa käytössä, kun Mediapolku-toiminnan uusimpia tuotoksia esiteltiin Helsingin yliopiston Minervatorilla 28. maaliskuuta. Mediapolun vuoden päätösmessuilla koululaiset esittelivät mitä erilaisempia mediateknologiaan liittyviä projektejaan kiinnostuneille kävijöille.

Mediapolku on Helsingin yliopiston ja Kuuma TVT-hankkeen jatkuva yhteistyöprojekti, jossa kasvatustieteen ja mediakasvatuksen opiskelijat tuottavat yhdessä koulujen kanssa tieto- ja viestintätekniikan oppimista edistävän projektin. Samalla, kun koululaiset oppivat uusia taitoja, opiskelijat saavat arvokasta opetuskokemusta.

Mediapolussa toteutettiin tänä vuonna esimerkiksi Pornaisten Parkkojan koulun 3-luokkalaisten Somesäännöt, jossa sosiaalisen median käytössääntöjä koottiin opettavaiseksi videoksi. Videon tavoitteena on vähentää nettikiusaamista kiinnittämällä huomiota siihen, mikä on somessa sallittua ja mikä ei. Koululaiset ja opiskelijat tekivät yhteistyötä sekä somesääntöjen keksimisessä että videotuotannossa.

”Lapset ovat tehneet lähes kaiken itse. Ainoa, mitä opettaja on tehnyt, on QR-koodit, joilla video katsotaan, ja tietenkin ohjannut editointivaiheessa”, kertoo matematiikan opiskelija Iikka Talvala, joka tekee parhaillaan mediakasvatuksen sivuaineopintoja. Hänen lisäkseen Somesäännöt-projektissa mukana oli opiskelija Susanna Hakkarainen, opettaja Harri Vaalio sekä viisi oppilasta Parkkojan koulusta.

Projektissa mukana olevista koululaisista koulutetaan oppilasagentteja, jotka jakavat oppimaansa tietoa eteenpäin myös tulevaisuudessa. Talvalan mukaan tavoitteena on, että Parkkojan koulun oppilaat alkaisivat opettaa videoprojektin toteutusta eteenpäin seuraaville vuosiluokille.

”Meillä on tässä selvä rakenne, jossa keksitään aihe, tehdään siitä video, ja video sitten julkaistaan”, Talvala summaa.

 

Lisätietoa Mediapolusta löydät täältä.

 

Yhteiskuva: Antti Sankala

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat