3.10.2017Melissa Castrén

Nettivihje pokkasi kansallisen rikoksentorjuntakilpailun voiton

Kansallisen rikoksentorjuntakilpailun 2017 on voittanut Pelastakaa Lapset ry:n ylläpitämä Nettivihje-palvelu, jonka kautta kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen laittomaksi epäilemästään lapsia koskevasta seksuaalisesta verkkosisällöstä. Nettivihje-palvelu on toiminut Suomessa vuodesta 2002.

Rikoksentorjuntaneuvoston järjestämässä kilpailun teemana oli tänä vuonna kyberturvallisuus. Kilpailussa haettiin joko järjestäytyneeseen rikollisuuteen kytkeytyviä verkkorikoksia torjuvia hankkeita tai kansalaisten kyberturvallisuutta ja -tietoisuutta lisääviä hankkeita. Voittajahanke edustaa Suomea Euroopan rikoksentorjuntakilpailussa joulukuussa Tallinnassa.

Nettivihje-palvelu on osa kansainvälistä verkostoa, johon kuuluu vihjepalveluita eri maissa. Nettivihjeeseen kuka tahansa voi nimettömästi ilmoittaa havaitsemastaan lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön viittaavasta materiaalista tai toiminnasta verkossa. Laitonta toimintaa on esimerkiksi seksuaaliset kuvat ja videot, joissa esiintyy alaikäisiä lapsia ja nuoria. Vihjeet käsitellään mahdollisuuksien mukaan 48 tunnin sisällä niiden saapumisesta.

Kaikki Suomeen liittyvä laittomaan aineistoon tai toimintaan viittaava tieto välitetään viranomaisille Suomessa arviointia ja mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Nettivihjeeseen on elokuuhun 2017 mennessä ilmoitettu yli 64 000 yksittäistä vihjettä. Vihjeiden avulla laiton materiaali saadaan poistettua verkosta nopeammin ja uhrien tunnistaminen ja auttaminen helpottuu.

Lue lisää Pelastakaa Lasten sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat