12.4.2018Saara Sivonen

Nuorisotutkimuspäiville haetaan esitelmän pitäjiä ja työryhmäaiheita

Nuorisotutkimuspäivät järjestetään tänä vuonna 5.–6.11.2018 teemalla nuorisokulttuurit ja hyvinvointi. Nuorisotutkimuspäivien teema haastaa katsomaan nuorisokulttuurisia ilmiöitä ja keskustelemaan niistä sosiaalisten suhteiden, sosiaalisuuden, oppimisen, myönteisten käytäntöjen, terveyden edistämisen ja osallistumisen ulottuvuuksilla – jolloin nuorisokulttuureiden synnyttämät hyvinvointiulottuvuudet korostuvat riski- ja huolipuheen jäädessä sivummalle.

Konferenssin pääpuhujina ovat johtaviin kansainvälisiin alakulttuuritutkijoihin lukeutuva professori Andy Bennett (Griffithin yliopisto, Australia), joka on tutkinut laajasti nuorten kulttuureja, myös hyvinvoinnin näkökulmista. Professori Carmen Leccardi (Milano-Bicoccan yliopisto, Italia) on perehtynyt nuorten temporaalisiin kulttuureihin sekä uuteen individualismiin ja solidaarisuuskokemuksiin. Tutkija Sian Lincoln (Liverpool John Mooresin yliopisto, Iso-Britannia) tunnetaan puolestaan digitaalisen nuorisokulttuurin asiantuntijana.

Järjestäjät hakevat nyt Nuorisotutkimuspäivien työryhmiä varten ehdotuksia työryhmistä, yksittäisistä työryhmäesitelmistä sekä postereista. Järjestäjät toivottavat tervetulleeksi  myös ehdotukset, jotka tulevat tutkimuksen ulkopuolelta, kuten nuorisoalan sekä lasten ja nuorten parissa tehtävän käytännön työn kentältä.

Työryhmien ja esitelmien aiheet voivat liittyä esimerkiksi nuorten digitaalisiin kulttuureihin, populaarikulttuurin tutkimukseen, monikulttuurisuuteen, poika- ja tyttökulttuureihin tai nuorisokulttuurin vaikutuksiin nuorten terveyskäyttäytymiseen ja hyvinvointiin. Ehdotukset tulee lähettää 31.5. mennessä. Lisätietoa tapahtumasta ja lähetysohjeet löydät täältä. 

nuoriso

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat