30.4.2015Isabella Holm

OKM: Lasten ja nuorten mediakasvatusta tuetaan 524 000 eurolla

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 524 000 euroa 13 valtakunnalliselle mediakasvatushankkeelle. Määrärahan avulla tuetaan mediakasvatuksen kehittämistä ja edistämistä eri toimialoilla sekä mediakasvatusta koskevien toimintamallien ja menetelmien levittämistä.

Suurimman tuen saivat Mediakasvatusseura (100 000 €) mm. mediakasvatuksen edistämiseen ja verkkopalvelun kehittämiseen ja Koulukinoyhdistys (90 000 €) Media-avain verkkopalvelun kehittämiseen ja Koulukinon sähköisten palveluiden ja oppimateriaalien kehittämiseen elokuva- ja mediakasvatuksen edistämiseksi. Muita avustuksen saaneita ovat mm. Saamelaiskäräjät mediakasvatuksen kehittämiseen (52 000 €), Videootit mediatyöpajatoimintaan ( 50 000 €), Mannerheimin Lastensuojeluliitto lasten sosioemotionaaliseen kehitykseen liittyvään koulutuksen ja mediakasvatusaineiston tuottamiseen (40 000 €) ja EHYT pelikasvatukselliseen toimintaan ( 35 000 €). Kaikki myönnetyt avustukset näet täältä.

Avustukset kohdennetaan kehittämishankkeisiin, joiden kohteena ovat alle 12-vuotiaat lapset tai alle 12-vuotiaiden lasten kanssa toimivat huoltajat, kasvattajat, ohjaajat tai muut vastaavat aikuiset. Opetus- ja kulttuuriministeriöllä on Lapset ja media -ohjelma, jota toteutetaan osana audiovisuaalista kulttuuripolitiikkaa. Ohjelman tarkoituksena on lasten mediakasvatuksen ja medialukutaidon edellytysten luominen sekä ja turvallisen mediaympäristön puitteiden kehittäminen.

Avustuksia myönnetään kehityshankkeisiin, joiden tavoitteena on mediakasvatusosaamisen vahvistaminen esimerkiksi koulutustilaisuuksien suunnittelun ja järjestämisen keinoin. Tukea myönnetään myös koulutus- tai tiedotusmateriaalin tuottamiseen ja levittämiseen, lapsille tarkoitettujen palveluiden kehittämiseen, lasten omaa mediatuottamista koskevien mediakasvatuskäytäntöjen kehittämiseen sekä medialukutaitoa, -kasvatusta ja lasten mediaympäristöä koskevan tietopohjan vahvistamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat