12.10.2017Melissa Castrén

Pelimiitti-toiminta starttaa lokakuun lopussa

Pelimiitti-toiminta on OSAVA-hankkeen koordinoimaa pelitoimintaa 13-17 -vuotiaille nuorille. OSAVA eli ”Osallisuuden vahvistaminen nuorten kasvuympäristöissä ja kasvuyhteisöissä” -hankkeen tarkoituksena on edistää nuorten osallisuutta, nostaa hyvinvointia ja sitä kautta ennaltaehkäistä nuorten syrjäytymistä.

Pelimiitit järjestetään kolmella eri paikkakunnalla: Ylivieskassa, Haapajärvellä sekä Alavieskassa. Kullakin paikkakunnalla on oma peliryhmä, jota ohjaavat vapaaehtoiset, täysi-ikäiset yhteisöpedagogiopiskelijat (2-3 ohjaajaa per ryhmä). Peliryhmät kokoontuvat pelaamaan ja juttelemaan virtuaalisissa ympäristöissä, Steam– ja Discord-palvelujen välityksellä, ainakin 1-2 kertaa kuukaudessa.

Pelaamisen lisäksi toimintaan kuuluu myös pelistriimausta Pelimiitin Twitch-kanavalla, jossa esitellään sekä nuorille että vanhemmille pelejä laidasta laitaan. Toiminta käynnistyy Peliviikolla tiistaina 31.10., kun peliryhmät kokoontuvat pelaamaan ensimmäisen kerran.

Pelimiitti-toiminnan tavoitteita ja keskeisimpiä teemoja ovat osallisuus ja nuorilähtöisyys, turvallinen ilmapiiri, nuoren kasvun ja kehityksen tukeminen, yhteisöllisyys, sosiaalinen vahvistaminen, positiivisen pelikulttuurin edistäminen sekä yhteisöpedagogiopiskelijoiden ammatillisen kasvun ja kehityksen tukeminen.

Pelimiitti-toimintaa järjestävät yhteistyössä OSAVA-hanke, Centria-ammattikorkeakoulun sekä yhteisöpedagogiopiskelijat. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Lue lisää hankkeesta täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat