27.6.2017Melissa Castrén

Ready for World -seminaari syyskuussa Helsingissä

Ready for World – tools to guide young people in their future life -seminaarissa yritetään kurkistaa nuorten tulevaisuuteen. Mitä ovat tulevaisuuden megatrendit ja miten maailma todennäköisesti muuttuu seuraavien vuosikymmenien aikana? Millaisia haasteita nuoret tulevat kohtaamaan? Voiko nuorisotyö ja nuorten tieto- ja neuvontatyö auttaa nuoria tulevaisuuden haasteiden selättämisessä? Millaisia hyviä käytäntöjä Euroopassa on jo tarjolla?

Seminaari järjestetään 12.–15.9.2017 Helsingissä. Seminaarin kohderyhmä ovat kokeneet nuorisotyöntekijät ja nuorten tieto- ja neuvontatyöntekijät (18+ vuotiaat). Seminaarin työskentelykieli on englanti, ja mukaan mahtuu noin 40 henkilöä.

Seminaarin avauspuheenvuoron pitää tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Tavoitteena on ottaa askel eteenpäin perinteisestä nuorisotiedotuksesta ja perehtyä paremmin mm. seuraaviin sisältöihin:

  • globalisaatio ja nuorten kansainvälinen liikkuvuus
  • media- ja monilukutaito
  • internet ja nuorten digitaalinen elämäntapa
  • uranäkymät, työllisyys ja talous
  • hyvinvointi

Seminaari kokoaa yhteen näistä aiheista kiinnostuneita nuorisotyöntekijöitä eri puolilta Eurooppaa. Osallistujat saavat mahdollisuuden tavata, verkostoitua, inspiroitua, vaihtaa ajatuksia ja oppia vertaisiltaan sekä kehittää ideoitaan pidemmälle yhdessä muiden kanssa. Seminaarin ohjelma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista, esittelyistä, osallistavista työpajoista, Open Space -työskentelystä ja vierailuista.

Seminaarin toteuttavat yhteistyössä Erasmus+-ohjelman kansallinen toimisto, Eurodesk ja Koordinaatti. Sähköinen hakemus ja tarkemmat tiedot koulutuksesta löytyvät SALTOn sivuilla. Hakemuksen viimeinen jättöpäivä on 15.7.

Koulutus on valituille osanottajille maksuton. Erasmus+-ohjelma kattaa matka- ja majoituskulut sekä ateriat. Samoin tarvittavat materiaalit ja ohjelmaan merkityt iltaohjelmat ovat osallistujille maksuttomia. Osanottajien on itse vastattava riittävästä vakuutusturvasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat